Voorgoed van uw vochtproblemen af met betonstuc

Heeft u last van vochtproblemen in uw huis? Vochtproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Maar hoe herkent u het en wat kunt u er aan doen? En hoe kunt u voorkomen dat u last krijgt van vocht in huis? In dit artikel geven we u antwoord op bovenstaande vragen.

Het herkennen van vocht in huis

Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of u last heeft van vocht in huis. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

 • Beslagen ramen
 • Schimmels in huis
 • Een muffe geur in uw woning
 • Rottend houtwerk
 • Vochtige binnenmuren
 • Loslatend verf

Heeft u last van één of meerdere punten? Dan is de kans groot dat u een vochtprobleem heeft. Het is niet heel erg moeilijk om de symptomen van een vochtprobleem op te lossen, maar als u de oorzaak niet aanpakt, dan blijft u bezig. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen!

Om te voorkomen dat u last krijgt van vocht in huis is het belangrijk om volgende adviezen goed op te volgen:

 • Ventileer uw woning goed;
 • Maak alles goed droog na het schoonmaken;
 • Probeer de was zoveel mogelijk buiten te laten drogen;
 • Zet tijdens en na het douchen een raam open in uw badkamer;
 • Laat na het koken de afzuigkap aan staan.

Wanneer u uw huis goed ventileert, kan dit al voldoende zijn om het vocht te verdrijven uit uw woning. Maar soms is dit niet voldoende en zult u andere maatregelen moeten treffen. Helaas heeft u pas door dat u een vochtprobleem heeft als er schade ontstaat aan uw woning, zoals optrekkend vocht en natte muren. De muren en de fundering zullen dit vocht langzaam opzuigen met alle gevolgen van dien.

Vochtige muren stucen

Er zijn diverse manieren waarop u vocht doorslag uit uw muren kunt verdrijven, zoals het impregneren of injecteren van de muren. Een veel gebruikte oplossing is echter het aanbrengen van stucwerk.

Het is mogelijk om stucwerk aan te brengen over uw vochtige wanden. Dit wordt gedaan met een cementgebonden product. Wanneer de muren behandeld worden met een voorstrijkmiddel en vervolgens het cementgebonden product, zal vocht geen kans meer hebben om in uw muren door te dringen. Na het aanbrengen van de betonstuc zal er een afwerklaag worden aangebracht die de muur volledig waterdicht en vuilafstotend maakt. Cemcolori is een betonstuc die van zichzelf al 100% waterdicht is; deze heeft dus geen extra afwerklaag nodig.

Betonstuc in de badkamer

In badkamers wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van betonstuc in plaats van de traditionele tegels. Niet alleen ziet het er modern en strak uit, het heeft enorm veel voordelen om uw badkamer te stucen.

Eén van de belangrijkste voordelen van betonstuc in de badkamer is de hygiëne. Wanneer u badkamer voorzien is van tegels, dan is de kans groot dat er op termijn schimmels ontstaan tussen de voegen. Betonstuc is geheel naadloos, waardoor schimmels geen kans hebben. In vergelijking met tegels is betonstuc erg gemakkelijk schoon te houden, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Betonstuc is daarnaast 100% waterdicht. Vocht heeft dus geen kans om in de muren te trekken. Schade op de lange termijn wordt hiermee voorkomen.

Er zijn verschillende soorten stucwerk op de markt. Welke keuze u maakt is geheel afhankelijk van uw eigen wensen, maar we zetten de opties voor u op een rijtje.

Microbeton en microcement

Zowel microbeton als microcement zijn waterdichte en duurzame stucsoorten. Om deze reden worden ze veel vochtige ruimtes gebruikt, zoals de badkamer. De betonstuc wordt naadloos aangebracht, is hygiënisch en kan tegen een stootje. Microcement en microbeton lijken qua eigenschappen veel op elkaar, alleen is de afwerking anders. Microbeton heeft een marmerkorrel, dit geeft een robuust resultaat met een industriële betonlook. Microcement is wat fijner en geeft een natuurlijke uitstraling aan uw muren, wasbak of bad.

Tadelakt

Tadelakt komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt dan ook veel gebruikt in badhuizen. Wilt u een warme en mediterrane uistraling in uw badkamer? Dan is tadelakt de perfecte oplossing. Het wordt op een wrijvende manier aangebracht en met een halfedelsteen gepolijst op de muur. Het grote voordeel van deze betonstuc is dat het zorgt voor een gezond klimaat en ademend is.

Terrastone

Een andere mogelijkheid van betonstuc is Terrastone. Dit is een natuursteen met een sierlijke en warme uitstraling. Terrastone is een natuurproduct dat volledig ecologisch is en het heeft een hoge PH waarde. Dit zorgt ervoor dat het schimmelwerend is. U kunt kiezen uit verschillende variaties, bijvoorbeeld het soort pigment, de afwerking en de korrelgrootte.

Beton Ciré

Beton ciré is een betonstuc dat erg populair is. Het zorgt voor een robuuste betonlook en past helemaal in de interieurtrends van nu. Omdat het aangebracht wordt met vegende bewegingen, zorgt het voor een authentieke structuur. Beton ciré kan naast muren ook aangebracht worden op het bad, de douche en de wasbak; dit zorgt voor een rustig geheel in uw badkamer. Beton ciré is waterdicht en slijtvast.

Wilt u betonstuc laten aanbrengen in uw badkamer of een ander gedeelte van uw woning? ArtiCiré werkt uitsluitend met beton ciré van het merk Cemcolori; dé Nederlandse producent van beton ciré. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente