Last van schimmels in voegen? Deze tips helpen!

Heeft u tegels in uw badkamer of toilet? Dan is de kans groot dat u regelmatig te maken heeft met schimmels tussen de voegen. Omdat de voegen net iets lager liggen dan de tegel zelf, is het een perfecte verzamelplek voor vuil en stof. Liggen de tegels ook nog eens in een ruimte waar de ventilatie te wensen overlaat? Dan kan schimmelvorming een logisch gevolg zijn.

Als u de voegen regelmatig schoonmaakt, kan dit op de lange termijn veel ergernissen voorkomen. Het voorkomt zelfs dat u de tegels op den duur moet vervangen. Wilt u stralend witte voegen in uw badkamer of toilet? Pas dan onderstaande tips toe.

Met deze tips krijgt u weer stralend witte voegen

Als er sprake is van schimmelvorming in de badkamer, dan zullen de meeste mensen direct naar de winkel gaan om een chemisch middel te kopen dat de schimmelvorming op kan lossen. Maar wist u dat er ook voldoende huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes zijn die niet alleen hetzelfde resultaat opleveren, maar ook nog eens beter zijn voor uw gezondheid en het milieu?

Chemische middelen kunnen ook nog eens uw tegels aantasten, helemaal als u een wand of vloer heeft van natuursteen of marmer. Onderstaande huismiddelen kunt u veilig gebruiken om uw tegels en voegen te reinigen.

Baking soda (zuiveringszout)

Baking soda staat inmiddels bekend als een natuurlijk en goed schoonmaakmiddel. Wilt u de voegen reinigen, dan kunt u het beste een verhouding aanhouden van 1 deel water en 3 delen baking soda. U mengt het totdat er een stevige pasta ontstaat. Met een tandenborstel kunt u de pasta vervolgens aanbrengen op de voegen. Laat het tien minuten zitten en spoel het daarna met heet water af. Niet alleen verwijdert baking soda het vuil, het werkt ook nog eens antibacterieel. Ook worden nare geuren verwijderd. Met baking soda kunt u schimmel verwijderen én voorkomen; het werkt namelijk schimmelwerend.

Bakpoeder

Bakpoeder kan ook prima gebruikt worden om uw voegen schoon te maken. Ideaal als u geen baking soda in huis heeft. Wist u dat bakpoeder een mengsel is van baking soda met zuren? U dient er wel rekening mee te houden dat voegen over het algemeen met kalkhoudend cement gevuld zijn. Komt dit in aanraking met zuren dan kan er schade ontstaan. Wilt u toch bakpoeder gebruiken, laat het dan niet langer dan acht minuten intrekken. Spoel de voegen daarna grondig af.

Soda (natriumcarbonaat)

U denkt misschien dat soda en baking soda hetzelfde zijn, maar toch zijn er op chemisch gebied een aantal verschillen. Soda is net iets sterker als het op het reinigen van de voegen aankomt. Dus als u last heeft van voegen die sterk vervuild zijn, kunt u het beste soda gebruiken. Denkt u hierbij wel om uw ogen, neus en handen; het middel is namelijk een stuk sterker. Ventileer de ruimte goed en draag handschoenen om uw handen te beschermen.
Heeft u wel eens gehoord van de ultieme schoonmaakcombinatie; baking soda en azijn? Het werkt heel doeltreffend, alleen niet voor uw voegen! De hoge zuurgraad van azijn zorgt voor problemen met het kalkhoudende cement. De voegen zullen poreus worden en nog meer vuil opnemen. Dit geldt echter niet voor azijn alleen; citroen heeft hetzelfde effect. Wilt u uw voegen schoonmaken, gebruik dan geen zure producten.

schimmels uit voegen

Schoonmaken van een vloer 

Schimmelvorming voorkomen?

Bent u er zat van om uw voegen de hele tijd schoon te moeten maken? Voorkom problemen door uw tegels direct na het douchen af te nemen met een droge, schone doek. Op deze manier blijft er minder vocht blijven hangen in de badkamer en zal de kans op schimmelvorming afnemen.

Een andere manier om nooit meer last te hebben van schimmelvorming is het laten stucen van uw badkamer of toilet. Een betonlook in uw badkamer of toilet is één van de nieuwste trends. U kunt uw badkamer geheel waterbestendig laten stucen. Het is een prima alternatief voor tegels en daarnaast een stuk hygiënischer.

Schimmelvorming heeft geen kans meer, want het stucwerk wordt geheel naadloos (dus zonder voegen) aangebracht. En wist u dat betonstuc gewoon over uw bestaand tegelwerk aangebracht kan worden? Bent u dus zat van de schimmelvorming in uw badkamer, dan is het aanbrengen van betonstuc een prima oplossing.

Betonstuc laten aanbrengen door ArtiCiré

Wij zijn ervaren stukadoren die u kunnen helpen met een betonlook in uw badkamer of toilet. Hiervoor werken wij uitsluitend met Cemcolori; een waterdichte, naadloze en onderhoudsvriendelijke betonlook afwerking.

U kunt deze betonlook afwerking gewoon over uw huidige tegels laten aanbrengen; dit voorkomt onnodig sloop- en breekwerk. We zullen allereerst het tegelwerk uitvlakken. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond niet zichtbaar wordt door de Cemcolori heen. Daarna brengen we Cemcolori aan. Binnen no time heeft u een geheel nieuwe badkamer die er niet alleen strak en modern uitziet, maar ook nog eens heel gemakkelijk schoon te houden is.
Wilt u meer weten over een betonlook in uw badkamer? Of bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren. Als u gebruik maakt van het contactformulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente