De stijl en sfeer van een betonlook muur

Steeds meer mensen kiezen voor stucwerk op de muren boven behang of verf. Muren die gestukadoord zijn zien er erg strak, modern en netjes uit. Bovendien zijn er tegenwoordig erg veel mogelijkheden op gebied van stucwerk. De wanden en muren lenen zich uitermate goed voor deze unieke mogelijkheden en producten. Een van de nieuwe trends op interieurgebied is de betonlook.

Deze betonlook wordt aangebracht met een betonstuc. Het is een product dat zorgt voor een prachtige sfeer in uw bedrijf of woonkamer. Wilt u een moderne en strakke sfeer creëren? Of houdt u juist meer van een landelijke sfeer? De betonlook op de muur past bij elke stijl en ruimte.

Waarom de muren laten stucen?

Er bestaan veel verschillende redenen waarom u de wanden zou moeten laten stucen. Stucwerk zorgt er ten eerste voor dat de muren weer mooi glad worden. Een net uiterlijk van de ruimte is daarmee de hoofdzakelijke reden voor het stukadoren. Een andere reden is dat de wanden na het drogen van de laag stuc veel makkelijker te behangen of te schilderen zijn. Als laatste voordeel kunnen we noemen dat een laag stucwerk een brandvertragende werking heeft.

Een ruimte wordt dus niet alleen mooier door de muren te laten stucen, maar ook veiliger voor de gebruikers of bewoners. Stucwerk wordt meestal gedaan op basis van gips en kalk. Er zijn tegenwoordig echter producten op de markt die meer mogelijkheden bieden, zoals betonstuc van Cemcolori. Dit product is gemaakt van cement en een speciaal soort hars. De hars zorgt ervoor dat de stuclaag volledig waterdicht is. Hierdoor is het zeer geschikt voor ruimtes zoals de keuken, het toilet en de badkamer.

Muur laten stukadoren met de betonlook

Betonstuc is niet alleen geschikt voor de wanden van natte ruimtes. De betonlook is namelijk erg populair om op muren toe te passen van bedrijven en woonkamers. Het zorgt voor veel stijl op uw kantoor of in uw leefruimte. De mogelijkheden van het materiaal waar de betonlook mee gecreëerd wordt, zijn bijna onbeperkt dankzij de vele kleurmogelijkheden. Natuurlijk is de klassieke betonlook in donker- of lichtgrijs zeer geschikt voor verschillende interieurs, van modern tot landelijk. De keus voor verschillende kleuren zorgt ervoor dat u een unieke sfeer kunt geven aan een ruimte.

De sfeer in een ruimte wordt vaak bepaald door de kleur op de wanden. Wilt u de ideale kantoorsfeer creëren in uw bedrijf? Of wilt u een stijlvolle uitstraling in uw woonkamer? De betonlook is voor veel stijlen en toepassingen geschikt.

betonlook op muur en wand

Voorbeeld van een stijlvolle betonmuur 

De vele mogelijkheden van de betonlook

Door een enkele muur te voorzien van de betonlook, creëert u een unieke sfeer in huis. De muur zal werkelijk een eyecatcher worden in uw huis, zeker wanneer u gebruik maakt van een opvallende kleur, zoals de donkere betonlook. Ook door het aanbrengen van structuur en reliëf kan de muur net dat beetje extra krijgen.

Een neutralere uitstraling krijgt u door alle wanden te voorzien van de betonlook, liefst in een wat rustigere kleur. Beton leent zich niet alleen voor industriële en moderne interieurs. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en zachte stoffen, kunt u met de betonlook ook een warme en landelijke sfeer neerzetten.

De betonstuc is 100 % waterdicht en zeer gemakkelijk schoon te maken. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de betonlook ook ideaal is voor muren in de keuken, douche en het toilet. Wilt u een douchewand opnieuw betegelen? U zou dan ook kunnen kiezen voor de betonlook. Dat geeft u bovendien het voordeel dat er geen voegen zitten in de wand waar schimmels zouden kunnen vormen. Kookt u veel? Dan zou u de achterwand van uw keuken kunnen voorzien met betonstuc. De betonstuc vormt een naadloze laag die bovendien zeer makkelijk schoon te maken is. Vet en vuil op tegels en voegen is voortaan verleden tijd. 

De betonlook laten aanbrengen door een vakman

Stukadoren is een vak apart, het lijkt eenvoudig, totdat u het zelf probeert. Ook voor het creëren van de betonlook geldt daarom dat u dit het best kunt uitbesteden. ArtiCiré heeft jarenlange ervaring in het stukadoren van aparte wanden en de muren van gehele ruimtes. Ook werken wij al langere tijd met Cemcolori, de betonstuc waarmee de betonlook wordt gemaakt.

Wilt u de betonlook op de muren van uw woning of kantoor? Neemt u dan gerust contact met ons op. Samen met u kunnen we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Cemcolori is verkrijgbaar in 23 verschillende standaard kleuren, maar kijkt u ook eens naar de speciale trendkleuren. Deze zijn zeer geschikt voor de muren in uw woonkamer, kantoor, keuken, toilet of badkamer.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente