Hoe lang blijft betonstuc goed?

Betonlook wordt gerealiseerd met betonstuc. Hiervan bestaan verschillende soorten, waar Cemcolori er één van is. Betonstuc kan worden aangebracht op muren, wanden, plafonds en zelfs op meubels. Met betonlook kan iedere uitstraling worden gecreëerd die u verlangt; stoer en ruw, of een strakke en luxe uitstraling. Het is zelfs in meerdere kleuren en structuren verkrijgbaar. Het resultaat is een prachtige afwerking, die bovendien onderhoudsvriendelijk is en zeer duurzaam.

Hoe lang blijft betonstuc goed?

Hoe lang blijft betonstuc goed? Hoe duurzaam is een betonstuc zoals Cemcolori? We kunnen ons voorstellen dat u zich dit afvraagt. Wanneer u kiest voor betonstuc, dan zullen de kosten wat hoger liggen dan andere afwerkingen. Maar wees gerust: u krijgt waar voor uw geld en u krijgt er een hoop voordelen voor terug. Betonstucwerk is een zeer duurzaam product waar u lange tijd plezier van zult hebben. Normaal stucwerk is een product op kalkbasis en water, dit blijft zeker 5 jaar goed. Betonstuc van Cemcolori is daarentegen een product op basis van cement en hars. U kunt zich voorstellen dat dit een veel sterker en duurzamer resultaat geeft.

Bij de meeste betonstuc merken wordt er een coating over het stucwerk aangebracht. Deze coating maakt het stucwerk waterdicht en beter bestand tegen vuil en slijtage. Cemcolori is van zichzelf waterdicht; de laklaag die opgebracht wordt dient alleen voor het beschermen tegen krassen en vuil. Cemcolori is daarom een zeer geschikt product om toe te passen in natte ruimtes en ruimtes die regelmatig schoongemaakt moeten worden.

Betonstuc is een product dat kleurvast en zeer duurzaam is. U kunt deze duurzaamheid verlengen door de betonlook goed te onderhouden.

Betonstuc op de vloer

Wanneer u een vloer heeft laten aanbrengen met de betonlook, dan heeft u een vloer om trots op te zijn. Een prachtige strakke vloer, bovendien eenvoudig in onderhoud, waterdicht en oersterk. Maar hoe lang blijft de betonstuc vloer goed? Een betonlook vloer, van bijvoorbeeld Cemcolori, blijft heel lang goed. Deze duurzaamheid kunt u verlengen door de vloer goed te onderhouden. Een vloer van betonstuc is zeer onderhoudsvriendelijk, maar voor vloeren geldt natuurlijk altijd dat u er wel iets aan moet doen om het mooi te houden.

Wanneer u de volgende tips volgt dan blijft uw betonstuc vloer heel lang goed:

 • Verwijder vloeistoffen direct van de vloer met een natte doek;
 • Maak gebruik van een PH-neutraal schoonmaakmiddel en lauw water om de vloer schoon te maken;
 • Maak de vloer niet schoon met agressieve middelen, zoals antikalk of bleek;
 • Haal zwarte strepen van schoenen of meubels direct weg;
 • Koop een goede droogloopmat om zand en stenen op de vloer te vermijden;
 • Maak gebruik van een Swiffer of een stofzuiger met zachte borstelkop;
 • Wilt u een meubels verschuiven? Doe het dan niet rechtstreeks op de vloer;
 • Plaats vilten onder de meubels;

De beschermende laag of coating is onderhevig aan slijtage, dat is onvermijdelijk. De mate van slijtage wordt bepaald door het gebruik en de ruimte waar de vloer ligt. Een vloer in de badkamer zal eerder een nieuwe laag nodig hebben, zeker wanneer u voor een betonstuc heeft gekozen waarbij de coating zorgt voor de waterdichtheid. Betonstuc van Cemcolori heeft dit nadeel niet, dit zal altijd waterdicht blijven, ondanks slijtage van de laklaag.

Betonstuc op de wanden en plafond

Heeft u de betonstuc op uw wanden of plafond? Dan wilt u natuurlijk ook dat dit zo lang mogelijk goed blijft. Over het algemeen zijn wanden, maar zeker het plafond, minder onderhevig aan slijtage dan vloeren. Wanden in de badkamer of keuken vergen wel wat meer onderhoud om deze lang goed te houden. Hiervoor hebben we ook een aantal tips.

Hoe hou ik betonstuc op de keukenwand lang goed?

 • Neem regelmatig de wand af met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel;
 • Kookvuil of vet, wijnvlekken etc. niet te lang op de wand laten zitten;
 • Een keer in de 5 jaar een nieuwe coating.

Hoe hou ik betonstuc of Cemcolori op de badkamerwand lang goed?

 • Haal dagelijks een trekker over de wand om water te verwijderen;
 • Maak wekelijks schoon met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel;
 • Kies voor Cemcolori. Deze betonstuc is 100% waterdicht, ook wanneer de coating slijt;
 • Een keer in de 3 jaar een nieuwe coating.

Zelf de coating vernieuwen of uitbesteden?

De laklaag of coating die over betonstuc wordt aangebracht is belangrijk, zeker wanneer deze zorgt voor de waterdichtheid. Wanneer deze slijtage vertoont, of wanneer er schade is ontstaan aan de betonstuc, dan is het tijd om de coating te vernieuwen. Beschadigingen of slijtage kunnen namelijk zorgen voor het binnendringen van vocht en kan de duurzaamheid van betonstuc verminderen.

Heeft u schade aan de betonstuc of heeft deze een nieuwe coating nodig? Dan raden wij  u aan om altijd een professionele stukadoor in te schakelen. ArtiCiré is gespecialiseerd in het aanbrengen van de betonlook en heeft veel kennis van het product Cemcolori.

Betonstuc is een product dat u jarenlang plezier zal geven, zeker wanneer u ervoor kiest om Cemcolori te laten aanbrengen door ArtiCiré.  

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente