Hoe maakt u een betonlook muur?

Beton maakt vaak deel uit van industriële interieurs, maar ook bij landelijke interieurs ziet u dit materiaal steeds vaker terug. Als u een stoere en stijlvolle muur in uw huis wilt, dan kunt u dit heel goed met beton bereiken. Maar wat voor materiaal moet u hiervoor gebruiken? Hoe kunt u een stenen of houten wand een betonlook geven? Om deze stijl op een muur of wand te creëren bestaan er eigenlijk twee materialen; betonverf en betonstuc. De meeste mensen kiezen vaak voor de voordeligste en gemakkelijkste manier. Daarom komen ze snel op de keus voor betonverf. Maar is dit wel de juiste keus? In dit artikel kunt u lezen over de twee materialen en waarom betonstuc de beste keus is om de betonlook op een muur te maken.

Een betonlook muur met betonverf

Een muur kunt u de betonlook geven door gebruik te maken van betonverf of betonstuc. De meeste mensen kunnen schilderen en zijn terughoudend om zelf te gaan stukadoren. Dit is een reden waarom veel mensen kiezen voor betonverf om de muur mee te behandelen. Het is makkelijk materiaal om mee te werken en de betonlook schilderen is niet heel moeilijk.

Betonverf is een dik soort verf waar kleine witte balletjes in zitten. U kiest er zelf voor op wat voor manier u de verf aanbrengt, u creëert het veegeffect van beton door de verf flink uit te smeren. Voor het aanbrengen van de verf gebruikt u een blokkwast. Hierna kunt u het uitsmeren met een andere kwast of een spatel of plamuurmes. Een rustiger effect krijgt u wanneer u de verf gelijkmatiger aanbrengt en minder uitsmeert.

Betonverf kunt u gebruiken voor diverse oppervlakten en muren in de woonkamer, keuken en trap. U zou de verf ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld meubels. U kunt betonverf in een aantal kleuren verkrijgen. Er zitten echter wel een aantal nadelen aan betonverf.

De nadelen van betonlook verf

Er bestaan twee soorten betonverf; verf dat bestaat uit twee componenten en een kant en klare betonverf. De laatste is het meest geschikt voor doe-het-zelvers. Deze is echter veel minder slijtvast en krasbestendig dan de twee componenten betonverf. Twee componenten betonverf wordt meestal uitsluitend gebruikt door professionals.

Een ander groot nadeel van betonverf is het feit dat de muren vaak niet mooi strak afgewerkt worden. Uw eigen creativiteit en handigheid met de kwast en de verf bepalen hoe de muur eruit komt te zien. Het eindresultaat kan helaas nog wel eens tegenvallen. Als u een mooie, stijlvolle en strakke betonlook muur wilt, dan kunt u het best de muur laten stukadoren met betonstuc.

Een betonlook muur maken met betonstuc

Er bestaan verschillende soorten betonstuc waarmee de betonlook gerealiseerd kan worden. Normaal stuc bestaat uit gips of kalk. ArtiCiré maakt gebruik van Cemcolori om de betonlook op uw muur aan te brengen. Dit is een product op basis van cement en hars. Een groot voordeel van Cemcolori is dat het volledig waterdicht is. Daarom is het zeer geschikt voor muren in de keuken en natte ruimtes zoals het toilet en de badkamer.

Het grote voordeel van stucwerk is natuurlijk dat uw muren er weer als nieuw uitzien. Alle krassen, gaten en deuken zijn compleet weggewerkt. Cemcolori is bovendien in veel meer kleuren verkrijgbaar dan de meeste betonverfsoorten. Er zijn 23 standaardkleuren om uit te kiezen, daarnaast zijn er trendkleuren en kunt u eventueel zelf een kleur kiezen. Wilt u een muur in uw woning of bedrijf die er echt als een betonnen muur uitziet? Dan kunt u het best kiezen voor betonstuc. Dit geeft het beste resultaat, is zeer duurzaam en enorm gebruiksvriendelijk.

Laat een betonlook muur realiseren door ArtiCiré

Wilt u een betonlook muur in uw bedrijf of woning maken? U zou er dan voor kunnen kiezen om betonverf te gebruiken, maar om een echte betonlook muur te realiseren kunt u het best betonstuc gebruiken.

Om de betonstuc goed te kunnen aanbrengen moet u een handige stukadoor zijn. Helaas zijn de meeste van ons dit niet. Daarom kunt u dit beter overlaten aan een professional zoals ArtiCiré. Wij hebben jarenlange ervaring met stukadoren. Wij werken het liefst met Cemcolori betonstuc. Dit is een geweldige betonstuc dat veel voordelen biedt. Het is namelijk volledig waterdicht, zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Wilt u een muur in uw woonkamer die echt sfeer brengt? Of wilt u een achterwand in de keuken die stijlvol en praktisch tegelijk is? De mogelijkheden van betonstuc zijn eindeloos, want het past in bijna elk interieur. Of u nu een moderne industriële look wilt of een warme landelijke sfeer; met een betonlook muur bereikt u de gewenste uitstraling.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een offerte? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen of bellen of door ons contactformulier in te vullen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente