Hoe moet een betonlook wand onderhouden worden?

De betonlook is enorm populair vanwege de duurzaamheid en stijl. Waren de meningen voorheen nog verschillend over beton, dankzij veel verschillende soorten afwerkingen blijkt de betonlook geschikt voor vrijwel iedere interieurstijl. Geen wonder dat mensen steeds vaker kiezen voor een sterke, stijlvolle en onderhoudsarme wandafwerking. Heeft u een betonlook wand, of denkt u er aan om de betonlook te laten aanbrengen? Dan wilt u natuurlijk ook weten hoe u zo’n goed afgewerkte wand zo lang mogelijk mooi houdt. In dit artikel leest u alles over het onderhouden van een betonlook wand.

Hoe moet een betonlook wand onderhouden worden?

Een betonlook wand is zeer onderhoudsvriendelijk. Als eerste zijn er zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat de wand zo lang mogelijk mooi zal blijven.

  • Zorg ervoor dat de coating volledig gehard is voordat u de wand in gebruik neemt;
  • Vocht, zoals water, maar ook dranken etc., moeten zo snel mogelijk verwijderd worden;
  • Maak geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen (chloor, bleek, antikalk middelen);
  • Maak gebruik van een zachte allesreiniger met lage PH-waarde in een emmer lauw water.

Een wand van betonstuc is enorm duurzaam en krasbestendig. In geval van een wand komen krassen door zand of vuil niet snel voor, maar voor vloeren van betonlook geldt dat dagelijks stofzuigen krassen kan voorkomen.

Zoals u gelezen heeft kunt u de wanden het best schoonmaken met een zacht schoonmaakmiddel met een lage PH-waarde. Om de wand zo lang mogelijk goed te houden kunt u deze jaarlijks behandelen met een speciale wax. Zo behoudt de wand zijn glans wordt het beschermd tegen vocht en vuil. De speciale wax, maar ook speciale schoonmaakmiddelen, worden vaak ontwikkeld door de betonstuc fabrikanten. Deze middelen zijn meestal verkrijgbaar bij de verkoper van betonstuc.

Het onderhouden van een betonlook wand in de keuken

Het grote voordeel van betonlook is dat het waterdicht is en dat het mooi glad afgewerkt wordt. Deze afwerking is zeker belangrijk voor een achterwand in de keuken. De keuken is een plek waar gewerkt wordt; etenswaren, spetters van bakvet en andere vloeistoffen komen al snel terecht op de achterwand. Betonstuc is niet gevoelig voor vocht of vet, bovendien is het eenvoudig te verwijderen vanwege de gladde afwerking. Een vochtige doek met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende om de vlek te verwijderen.

Hoe kan ik een betonlook wand in de badkamer onderhouden?

Voor het algemene onderhoud van een badkamer is het belangrijk dat de ontluchting goed werkt. Een groot voordeel van de betonlook voor de badkamer is dat het betonstuc schimmelwerend is en dat de wand naadloos afgewerkt wordt. Schimmels op de wand of in voegen is dus voortaan verleden tijd.

Om de wand in de badkamer schoon te maken gebruikt u één keer per week een emmer lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel. Maak geen gebruik van een antikalk middel om kalkafzetting op de wand tegen te gaan. Wilt u de wand beschermen tegen kalk, dan kunt u het best dagelijks de wand afnemen met een trekker.

Een douche wordt best intensief gebruikt, dus kalkafzetting en enige slijtage is bijna onvermijdelijk. Om de betonlook wand goed te onderhouden kunt u deze daarom het best elk jaar behandelen. U moet de wand in zo’n geval licht opschuren en een nieuwe laag coating aanbrengen.

Het onderhoud van een betonlook wand kort samengevat

Betonlook wanden zijn enorm sterk, duurzaam en bovendien bestand tegen vocht en vuil. Met gebruik van enkele richtlijnen hoeft u zich geen zorgen te maken over slijtage of krassen. Wanden met de betonlook zijn makkelijk schoon te maken, omdat ze waterbestendig zijn. Het enige wat u hoeft te doen is het af te vegen met een doek, water en een neutraal schoonmaakmiddel. Om de wand zo lang mogelijk goed te houden kunt u deze af en toe in de was zetten, opschuren en opnieuw afdichten.

Wij hopen dat dit artikel u geholpen heeft om uw betonlook wand zo goed mogelijk te onderhouden. Heeft u nog geen betonlook in uw woning, maar heeft u wel interesse? Neem dan contact op met ArtiCiré. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het aanbrengen van de betonlook.

Heeft u een betonlook wand in uw woning en kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? In dat geval kunt u ook op ArtiCiré rekenen. Wij onderhouden de wand zodat deze er weer als nieuw uit ziet.

Voor vragen, meer informatie of een offerte kunt u ons contactformulier invullen. U mag natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente