Schoonmaken van een betonnen of betonstuc vloer

Betonlook is, door het industriële en strakke design, populairder dan ooit. Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig voor een betonnen vloer in de woonkamer of in de keuken. Een betonnen vloer ziet er niet alleen prachtig uit, het heeft nog veel meer voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen van een betonnen of betonstuc vloer is dat het heel gemakkelijk te reinigen is. In dit artikel leest u alles over het schoonmaken van uw betonnen of betonstuc vloer.

Langer genieten van uw betonnen vloer

In veel huizen ziet u tegenwoordig de betonlook terug. U kunt dan denken aan betonlook vloeren, badkamers of bijvoorbeeld aanrechtbladen. Omdat beton een natuurproduct is, is het belangrijk om uw vloer goed schoon te houden en te onderhouden. Het gebruik van chemische middelen wordt hierbij ten strengste afgeraden. Wilt u uw betonnen vloer lang mooi houden, let er dan goed op dat u de juiste producten gebruikt.

Tips voor het schoonmaken van uw betonnen vloer

Een betonnen vloer is over het algemeen zeer gemakkelijk te reinigen, al kan dit natuurlijk per vloer verschillen. Omdat de meeste betonnen vloeren egaal en strak zijn, kan er geen vuil in de voegen ophopen. Er zijn echter betonnen vloeren die naden hebben, waardoor het lijkt alsof het grote tegels zijn. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit hoe uw vloer er uitziet; om uw betonnen vloer mooi schoon te houden kunt u het beste zachte zeep gebruiken, zoals groene zeep.

Allereerst veegt u de vloer aan met een zachte bezem. Wilt u toch liever gebruik maken van de stofzuiger? Plaats dan de borstels naar beneden om ervoor te zorgen dat u de vloer niet beschadigt. Zorg er vervolgens voor dat u gebruik maakt van twee emmers. U kunt gebruik maken van een dweilemmer voor het maken van een sopje. Het sopje kunt u maken van zachte groene zeep gecombineerd met lauwwarm water. U kunt nu de gehele vloer schoonmaken met een zachte dweil.

Pak een schone dweil of spoel uw dweil goed af en dweil de vloer nog een keer met schoon water (uit de tweede emmer). Groene zeep bevat van nature een beschermend laagje. Dit beschermt uw vloer en zorgt ervoor dat de vloer mooi glanst. U kunt dit het beste één keer per week doen, zodat uw vloer goed beschermd blijft.

Tips voor het schoonmaken van een betonstuc vloer

Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is prachtig op uw wand of vloer. Maar hoe kunt u er nu voor zorgen dat het betonstuc net zo mooi blijft als in het begin? We geven u een aantal tips.

Als u uw vloer dagelijks goed onderhoud, is echt schoonmaken natuurlijk niet nodig. Toch wilt u er wel zeker van zijn dat uw vloer mooi blijft. U doet dit allereerst door ervoor te zorgen dat de aanvoer van vuil zoveel mogelijk wordt beperkt. Het plaatsen van schoonloopmatten en droogloopmatten bij uw voordeur en achterdeur (zowel buiten als binnen) zorgt er al voor dat het meeste vuil nooit in uw huis terecht komt. Regelmatig uw vloer stofzuigen of vegen is ook erg belangrijk. Als er vuil blijft liggen op uw betonstuc vloer kan dit beschadigingen opleveren.

U kunt uw betonstuc vloer het beste één keer of twee keer per week stofzuigen. Daarnaast is één keer per week dweilen voldoende. Dweilen zorgt ervoor dat ook het vuil verwijderd wordt dat niet door de stofzuiger is opgenomen. U kunt voor het dweilen gebruik maken van een microvezel dweil. Ook hier kunt u weer het beste twee emmers gebruiken; één voor het schone water en één voor het vuile water. Gebruik groene zeep of een PH neutraal schoonmaakmiddel om een sopje te maken. Aggressieve schoonmaakmiddelen kunt u beter vermijden. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de toplaag beschadigd raakt.
Heeft u een betonstuc wand? Dan moet u op een iets andere manier schoonmaken. U doet dit het beste door de wand wekelijks met een vochtige doek af te nemen. En heeft u een spatwand in de douche van betonstuc? Dan kunt u deze elke dag met een trekker droogtrekken. Gebruik in ieder geval nooit een schuursponsje bij het schoonmaken. Doet u dit wel, dan zal de betonstuc verder afschuren, waardoor er permanente schade kan ontstaan.

Periodiek onderhoud betonstuc vloer

Om uw betonstuc vloer lang mooi te houden, kunt u deze het beste één keer per jaar met een speciaal schoonmaakmiddel schoonmaken. U ziu hier bijvoorbeeld de Lecol Clean OH 49 voor kunnen gebruiken. Zijn er slijtageplekken ontstaan? Dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Lecol Master Polish V6.

Wordt de vloer zeer intensief gebruikt? Dan zal deze elke zeven jaar opnieuw gelakt moeten worden. Om permanente schade te voorkomen kunt u dit het beste tijdig doen.

Bij ArtiCiré werken we met een uniek product, namelijk Cemcolori. In tegenstelling tot andere soorten betonstuc hoeft dit product niet afgelakt te worden. Dit komt door de unieke samenstelling van cement en hars. Bent u geïnteresseerd in een betonstuc vloer, dan helpen wij u graag! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Maak hiervoor gebruik van ons contactformulier of bel ons op werkdagen tijdens kantooruren. Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente