De vele voordelen van een betonlook vloer

Betonvloeren zijn in interieurkringen al een opkomende trend sinds 2016, maar nu is de look helemaal geaccepteerd en populair. Een betonnen vloer werd voorheen vooral gezien in moderne en strakke interieurs. Gecombineerd met de juiste styling kan het een ruimte ook enorm veel warmte bieden, daarom past een betonnen vloer ook heel goed in een klassiek of rustiek interieur. Bent u geïnteresseerd in een betonnen vloer? Heeft u dan wel eens nagedacht over een betonlook vloer? Deze wordt gemaakt van een speciaal materiaal dat specifieke voordelen oplevert.

Het ontstaan van de betontrend

Een aantal jaren geleden werden er veel oude fabriekspanden opgekocht en verbouwd tot appartementen en kantoren. De betonnen vloer van de fabriek had een stoere en rauwe uitstraling dat steeds meer mensen bekoorde, daarom werd er vaak voor gekozen om deze te laten liggen. De trend was gezet en verplaatste zich van de fabrieksvloer naar huiskamers door heel Nederland.

De betonnen vloer wordt nog steeds vaak gezien in moderne, industriële interieurs, veelal gecombineerd met staal, leer en hout en met neutrale kleuren. Het geeft een stoere look waar vooral mannen erg van houden. Gelukkig zijn ook binnenhuisarchitecten en interieurstylisten van de betonlook gaan houden. Deze hebben ervoor gezorgd dat er meer gecombineerd werd met zachte kleuren, meubels en stoffen. Wat blijkt? Eigenlijk past de betonvloer bij elk soort interieur, van industrieel tot klassiek.

De betonlook

De populariteit van de betonnen vloer heeft ervoor gezorgd dat er steeds betere materialen ontwikkeld worden om zo’n vloer te leggen. Eén van de beste materialen die gebruikt worden om de betonlook op uw vloer te creëren is Cemicolor. Dit is een product op basis van cement aangevuld met een speciaal soort hars. Het is geschikt voor iedere ruimte in uw huis of in uw bedrijf en van wand tot vloer. De grote voordelen van dit product is dat het sterk, flexibel en enorm onderhoudsvriendelijk is. Maar er zijn nog meer voordelen van een betonlook vloer.

De voordelen van de betonlook vloer

Betonvloeren zijn enorm populair, niet alleen vanwege de uitstraling, maar ook om praktische redenen. Zo is een betonvloer altijd naadloos, daardoor heeft u geen last van stof of vuil dat zich ophoopt tussen de naden. Dit zorgt er tevens voor dat u de vloer heel goed schoon kunt maken, zeker wanneer u kiest voor Cemicolor.

Een ander groot voordeel van een betonlook vloer is dat het heel goed gebruikt kan worden voor grote oppervlakten. Het is makkelijker te plaatsen dan tapijt, laminaat of hout en bovendien krijgt u een mooie egale vloer zonder naden of opstaande randen.

Een betonnen vloer is niet langer koud en saai; met een betonlook vloer kunt u zorgen voor een unieke uitstraling. Het product Cemicolor is namelijk in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u precies de vloer creëren die u voor ogen heeft, met alle voordelen van een betonnen vloer. Er bestaat zelfs een Cemicolor Rough, dit is een speciale uitvoering dat zorgt voor een levendig oppervlak en een ruige uitstraling.

betonlook vloer

Voorbeeld van een vloer met betonlook

De betonlook is geschikt voor iedere vloer

De betonlook kan op iedere vloer toegepast worden; in uw woonkamer, op de trap of in de slaapkamer. Cemicolor is in tegenstelling tot bepaalde andere producten volledig waterdicht. Daarom is het product ook zeer geschikt om de vloer van de keuken, toilet en badkamer een betonlook te geven. De laklaag zorgt ervoor dat vuil geen kans krijgt om in de vloer te trekken, hierdoor is de vloer heel eenvoudig te onderhouden.

Een betonlook kunt u op bijna iedere vloer met een stabiele ondergrond aanbrengen. U kunt het zelfs over de tegels van de badkamer of het toilet heen leggen. Zodoende hoeft er niet gesloopt of gebroken te worden voordat u de vloer aan legt. U kunt een betonlook vloer natuurlijk ook laten leggen.

Laat uw betonlook vloer aanleggen door ArtiCiré

Een betonnen vloer geeft een uniek karakter aan een ruimte. Houdt u van deze uitstraling en zou u wel een vloer van beton willen in uw woning of bedrijf? U kunt dan het best kiezen voor een betonlook vloer. Cemicolor beidt een aantal grote voordelen. U zou dit product zelf kunnen aanbrengen op de vloer naar uw keus, maar voor het beste resultaat kunt u dit beter uitbesteden aan een expert.

ArtiCiré is specialist in het creëren van de betonlook in woningen en bedrijven. Wij hebben veel ervaring met het product en met het uitvoeren van de werkzaamheden. Wilt u een betonlook vloer in uw huiskamer, keuken of badkamer? Of wilt u de unieke kwaliteiten van de vloer benutten in uw bedrijf? Laat ons dan een prachtige betonlook vloer voor u aanleggen.

Heeft u interesse of wilt u een offerte? Neem dan contact met ons op via mail of ons telefoonnummer. Dat kunt u natuurlijk ook doen wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente