Wat kan ik met Cemcolori?

Wanneer u op zoek gaat naar verschillende vloerbedekkingen of wandafwerkingen dan komt u erachter dat er steeds meer mogelijkheden zijn. Misschien bent u op uw zoektocht naar de geschikte afwerking ook de naam Cemcolori tegengekomen. Het is een naam die steeds meer opduikt als product om te gebruiken in woningen, maar ook in kantoren en showrooms. Heeft u zich de vraag al gesteld wat Cemcolori eigenlijk is en wat u ermee kunt doen? In dit artikel vertellen we alles over dit ideale product voor uw interieur.

Wat is Cemcolori?

Cemcolori is een soort betonstuc waarmee een naadloze, onderhoudsvriendelijke en waterdichte afwerking kan worden gerealiseerd in de betonlook. Dit product kan toegepast worden op vloeren en wanden, maar ook op meubels. Traditioneel stucwerk is op basis van kalk of gips, Cemcolori is een product gemaakt van cement en een speciaal soort hars. Deze hars zorgt ervoor dat het eindproduct duurzaam, licht flexibel, onderhoudsvriendelijk en 100% waterdicht is. Cemcolori is het enige merk betonstuc dat van nature waterdicht is. Bij andere merken is er een speciale coating nodig om de betonstuc waterdicht te maken. Er wordt wel een laklaag aangebracht bij Cemcolori, maar die dient alleen om te beschermen tegen vuil.

Cemcolori is een zeer hoogwaardig product dat zorgt voor een betonlook met een stoere en luxe uitstraling.

Wat zijn de voordelen van Cemcolori?

Cemcolori biedt vele voordelen als het gaat om de afwerking van wanden, muren en meubels, zoals:

 • Een strakke, naadloze en duurzame afwerking;
 • Zeer onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen met lauw water en neutrale zeep;
 • De afwerking is van nature 100% waterdicht, ook als de coating zou slijten;
 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en tinten;
 • Licht flexibel waardoor scheuren geweerd worden;
 • Schimmelwerend.

Wat kan ik met Cemcolori?

Er zijn talloze mogelijkheden met Cemcolori betonstuc. Het kan namelijk aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden. Voorwaarde voor de ondergrond is dat het stabiel en vlak is. De betonlook is erg populair om toe te passen op wanden en vloeren, maar ook veel mensen kiezen ervoor om meubels te voorzien van de betonlook. Zo zien we regelmatig de betonlook terug op het keukenaanrecht, op de salontafel of op een badkamermeubel.
Cemcolori is een betonstuc, dat betekent dat u een handige stukadoor moet zijn om het zelf aan te brengen. Bent u geen doe-het-zelver of stukadoor? Of heeft u geen ervaring met betonstuc? Dan kunt u beter een erkende Cemcolori stukadoor inschakelen zoals ArtiCiré. Dit is een gecertificeerd Cemcolori verwerker en heeft daarom ervaring met het product. Dat zorgt ervoor dat u de best mogelijke betonlook in uw woning of bedrijf krijgt.

Cemcolori in de woonkamer

Een van de ruimtes waar Cemcolori regelmatig wordt aangebracht is de woonkamer. Enkele mooie voorbeelden hoe u dit product kunt toepassen in uw woonkamer zijn:

 • De vloer van de woonkamer;
 • Het plafond;
 • Op de wanden of een enkele wand;
 • Een schouw van betonlook;
 • De betonlook op een meubel, bijvoorbeeld de salontafel.

Cemcolori in de keuken

Ook in de keuken zien we de betonlook regelmatig terug, vooral op de achterwand van de keuken. Een afwerking met Cemcolori zorgt namelijk voor een naadloos geheel dat bovendien heel makkelijk schoon te maken is. Vet en spetters van het koken zullen geen vlekken meer veroorzaken op de wand. Simpelweg schoonmaken met een doek met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende.

Cemcolori voor de badkamer en toilet

Alle betonstuc afwerkingen zijn waterdicht. Een groot voordeel van Cemcolori is dat het van nature 100% waterdicht is. Zelfs een laag van slechts 1 mm Cemcolori zorgt voor een waterdichte afwerking. De laklaag die aangebracht wordt dient slechts voor het tegenhouden van vuil.

Bij andere betonstuc merken moet er een coating worden aangebracht om het product waterdicht te maken. Deze coating kan door gebruik slijtage gaan vertonen, in natte ruimtes kan dit problemen veroorzaken. Daarom is Cemcolori een uniek product dat uitermate geschikt is voor toepassingen in natte ruimtes, zoals de badkamer en het toilet.
Bent u geen fan van de geijkte betonlook kleuren? Geen nood! Het zit al in de naam; Cemcolori is namelijk verkrijgbaar in 23 standaard kleuren. Daarnaast zijn er 9 trendkleuren en op aanvraag wordt Cemcolori geleverd in alle RAL en NCS-kleuren.

Cemcolori op kantoor of in de showroom

Niet alleen voor woningen is Cemcolori geschikt. Ook voor uw bedrijf is dit product zeer geschikt. Welke sfeer wilt u in uw bedrijf neerzetten? Een stoere en robuuste stijl? Of een strakke en moderne stijl? Met betonstuc zijn alle stijlen mogelijk.

Wat dacht u van betonstuc voor uw showroom? Voor een showroom is het belangrijk dat het strakke wanden en een nette en sterke vloer heeft. Voor uw dagelijkse bezoekers moeten uw producten natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen. Bovendien is het handig wanneer de showroom eenvoudig en snel schoon te maken is. Cemcolori is daarom de ideale afwerking voor uw bedrijf. U kunt precies de sfeer neerzetten die u als bedrijf voor ogen heeft dankzij de keus voor vele kleuren en verschillende afwerkingen.

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen met de vraag wat Cemcolori is en wat u ermee kan. Wilt u meer weten of wilt u Cemcolori toepassen in uw woning of bedrijf? Neem dan contact op met ArtiCiré!

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Treffend en Co