Wat is het verschil tussen betonstuc en normaal stucwerk?

De afgelopen jaren zijn er steeds mogelijkheden ontstaan om uw muren te stucen. Bent u van plan om dit te gaan doen, dan kan het zijn dat u geen idee heeft waar u moet beginnen. Het maakt het er niet gemakkelijker op om een keuze te maken voor het type stucwerk. In dit artikel zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje en bespreken we de verschillen tussen betonstuc en normaal stucwerk.

Wat is normaal stucwerk?

U zou stucwerk kunnen omschrijven als een methode om muren te decoreren of voor te bereiden op verdere afwerking. Er zijn binnen het normale stucwerk een hoop varianten, maar de twee belangrijkste zijn stucwerk met een structuur of glad stucwerk. U dient glad stucwerk aan te brengen voordat u kunt beginnen met het behangen of schilderen van muren. Dit is van belang, omdat muren glad en egaal dienen te zijn. Het is ook mogelijk om stucwerk aan te brengen met een structuur; dit wordt ook wel sierpleister genoemd. Sierpleister heeft vooral een decoratieve functie.

Wat is betonstuc?

Betonstuc kunt u aanbrengen op muren, vloeren en meubels. U zou het kunnen zien als een betonlook afwerkingslaag. Betonstuc bestaat uit een mengsel van hars, cement, pigmentpoeder en toeslagstoffen. Traditioneel stucwerk bestaat uit een mengsel van gips of kalk met water. De hars zorgt ervoor dat betonstuc flexibel en sterk is en gemakkelijk te reinigen. Maar het heeft nog meer voordelen. Zo is betonstuc slijtvast, vetbestendig en volledig waterdicht, naadloos met een dunne afwerkingslaag en te combineren met vloerverwarming. Een voorbeeld van betonstuc is Cemcolori.

Waarom kiezen voor Cemcolori?

Cemcolori is een onderhoudsvriendelijke, naadloze en waterdichte betonlook afwerking en wordt toegepast op vloeren, wanden en meubels. De producten van Cemcolori hebben een 100% robuuste en natuurlijke uitstraling en zijn van nature waterdicht. Ten opzichte van andere producten is dit een unieke eigenschap.

Op de betonstuc markt zijn er natuurlijk meerdere producten die zorgen voor een prachtige betonlook uitstraling in bijvoorbeeld de keuken, badkamer, woonkamer of op kantoor. Het nadeel van deze producten is, dat deze nog waterdicht gemaakt moeten worden. Dit wordt gedaan door het product te impregneren, af te lakken of te waxen. Op de lange termijn zal dit voor problemen kunnen zorgen, wanneer er slijtage ontstaat. Bij Cemcolori gebeurt dit niet, omdat er een speciale laklaag aangebracht wordt, die het oppervlakte enkel tegen vuilaanslag beschermd. Dit zorgt ervoor dat Cemcolori goed reinigbaar is.

Hoe kan Cemcolori toegepast worden?

Cemcolori kent vele mogelijkheden en toepassingen, we noemen enkele voorbeelden:

Cemcolori Wand

Dit is een waterdicht en zeer hoogwaardig product dat gemaakt is op basis van een bepaalde soort hars en cement. In vergelijking met traditioneel stucwerk, wat gemaakt wordt op basis van gips of kalk, wordt Cemcolori niet met water gemengd, maar met hars. Dit maakt het product flexibel, sterk en waterdicht.

Cemcolori Vloer

Dit product is speciaal ontwikkeld voor vloeren. De samenstelling van dit product is uniek, waardoor het onderhoudsvriendelijk is, maar ook slijtvast met een robuuste betonlook uitstraling. In vergelijking met traditionele op beton of cement gebaseerde systemen heeft dit product geen last van krimpscheuren en lange droogtijden.

Cemcolori meubels

Niet alleen is Cemcolori geschikt voor vloeren en wanden, maar is het ook een prachtige betonlook toepassing voor aanrechtbladen, tafels en trappen. Het is een waterdicht en hoogwaardig product.

Cemcolori Art Collection

Het is zelfs mogelijk om Cemcolori toe te passen op een kunstzinnige en creatieve manier. Door gebruik te maken van speciale bewerkingstechnieken wordt dit product aangebracht op een unieke manier, wat de mogelijkheden oneindig maakt. Cemcolori Art wordt gerealiseerd in meerdere lagen, waarin tekeningen en reliëf wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat er een uniek design en kunt u kiezen uit verschillende structuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van de structuur van hout of leer? Maar ook fossiel, rots, metallic, natuursteen en roest zijn structuren die tot de mogelijkheden behoren.

Zelf uw stucwerk verzorgen of uitbesteden?

Als u nog nooit eerder stucwerk heeft aangebracht, dan is de kans klein dat u dit zelf gaat doen. Stucen is namelijk een ambacht op zich en er komt veel bij kijken. Het is absoluut niet onmogelijk om het zelf te doen, maar het is wel moeilijk en tijdrovend. Wilt u het zelf doen, zorg dan in ieder geval voor een goede voorbereiding. Door het kiezen van de juiste tools en wanneer u van tevoren goed oefent, is het mogelijk om stucwerk zelf succesvol aan te brengen.

U kunt uw stucwerk natuurlijk ook aan laten brengen door een professional als ArtiCiré. Als u zelf weinig tijd heeft of niet veel ervaring hebt met stucwerk aanbrengen, dan kunt u dit het beste overlaten aan een stucadoor. ArtiCiré werkt uitsluitend met Cemcolori en kan bogen op jarenlange kennis en ervaring. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van betonstuc in uw woning? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn op werkdagen telefonisch te bereiken tijdens kantooruren. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier, zodat wij direct met u contact kunnen opnemen. We horen graag van u!

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente