Wat zijn de kosten van een stukadoor in Noord-Brabant?

Zijn de muren in uw gang toe aan een opfrisbeurt? Wilt u uw badkamer verbouwen of een nieuwe keuken in uw huis? Dan kunt u de hulp inschakelen van een stukadoor in Noord-Brabant. De werkzaamheden van een stukadoor lopen sterk uiteen, afhankelijk van wat u precies wilt in uw woning. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om sierpleisters aan te laten brengen op uw kale muren, maar een stukadoor kan u ook helpen met het aanbrengen van betonstuc. Het soort stucwerk dat u kiest bepaalt uiteindelijk de prijs. Wat de kosten zijn van verschillende soorten stucwerk leest u in dit artikel.

Ervaren stukadoor voor uw stucwerk in Noord-Brabant

Bent u op zoek naar een stukadoor in Noord-Brabant en bent u benieuwd wat het u gaat kosten om stucwerk aan te laten brengen in uw woning? Wat de uiteindelijke prijs wordt van het stucwerk is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk moet u rekening houden met het aantal vierkante meters, de stucmethode waar u voor kiest en het tarief van de stukadoor zelf.

De goedkoopste optie van het aanbrengen van stucwerk is spackspuitwerk of latex spuiten. Dit is het machinaal aanbrengen van latexverf of specie. Dit stucwerk kost minder dan 10 euro per vierkante meter. De reden waarom dit zo goedkoop is, is omdat de arbeidsintensiviteit laag is en de stukadoor hierdoor snel kan werken.

Een andere optie is sierpleister. Door een sierpleister aan te laten brengen kunt u extra structuur laten toevoegen aan uw muren. In dit soort pleisters zit een korrel verwerkt, dit maakt het mogelijk om de dikte van het sierpleister zelf te bepalen. Sierpleister kost tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. U kunt er ook voor kiezen om een kleur toe te voegen aan het sierpleister, zodat u uw wanden niet meer hoeft te schilderen.

De duurste optie is betonstuc. Mensen die houden van een industrieel interieur kiezen vaak voor deze optie. Het krijgt een modern uiterlijk, doordat de specie met beton wordt vermengd. U kunt betonstuc in verschillende tinten aanschaffen. De prijs voor betonstuc ligt rond de 100 euro per vierkante meter.

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

Wilt u een ervaren stukadoor in Noord-Brabant inhuren, dan bent u natuurlijk benieuwd hoe de prijs opgebouwd wordt. Het uiteindelijke kostenplaatje van de stukadoor in Noord-Brabant bestaat uit materialen, arbeidskosten en voorrijkosten (indien van toepassing). De grootste kostenpost zijn de arbeidsuren. Dit neemt vaak 65% van de totale prijs in beslag. U zou hier op kunnen besparen door verschillende offertes aan te vragen van stukadoors in de omgeving van Noord-Brabant. De materialen nemen ongeveer 33 procent in van de totale prijs. Dan blijft er nog 2 procent over voor de voorrijkosten.

Hoe kunt u de prijs beïnvloeden?

Natuurlijk kunt u de hoogte van de prijs zelf beïnvloeden. Dit is afhankelijk van de keuzes die u maakt.

Allereerst is er de keuze voor de methode. Wat voor uiterlijk wilt u aan uw muren geven? Wilt u ze alleen laten voorbereiden voor eventueel behangwerk, of wilt u dat het compleet afgewerkt wordt? Wilt u een glad resultaat of wilt u een bepaalde structuur of patroon laten aanbrengen? Des te ingewikkelder het stucwerk, des te meer arbeidsuren, des te hoger de prijs. Ook het materiaal heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Betonstuc zal vele malen duurder uitvallen dan bijvoorbeeld sierpleister.

Vervolgens kunt u ervoor kiezen om het zelf te doen of uit te laten besteden. Vergeet niet dat stucen erg specialistisch en nauwkeurig werk is. U moet er enige handigheid in hebben en snel kunnen werken; u heeft namelijk te maken met verschillende droogtijden. Voor een mooi resultaat kunt u het daarom het beste uitbesteden aan een specialist, zoals ArtiCiré
Tot slot is het aantal vierkante meters dat u gestuct wilt hebben van invloed op de uiteindelijke prijs. Een grote klus zal uiteindelijk meer kosten, maar de prijs per eenheid wordt goedkoper.

ArtiCiré; uw stukadoor in Noord-Brabant

ArtiCiré heeft zich gespecialiseerd in het werken met betonstuc en werkt uitsluitend met Cemcolori. Wilt u betonstuc laten aanbrengen in uw woning of bedrijfspand, neem dan contact met ons op. U kunt hiervoor gebruik maken van ons contactformulier, maar u kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente