Betonstuc in uw woning; kies voor een specialistisch stukadoor in Waalwijk

Zit u er al een tijdje over na te denken om uw badkamer te renoveren en bent u helemaal weg van de betonlook? Of wilt u graag een keuken met industriële uitstraling? Betonstuc kan dit realiseren. Niet alleen staat betonstuc bekend om zijn ijzersterke structuur, het heeft nog veel meer voordelen. Als u op zoek bent naar een stukadoor in Waalwijk die de betonlook voor u kan realiseren, lees dan snel verder. In dit artikel vertellen wij u alles over de verschillende soorten betonstuc, de prijzen en de vele voordelen.

 Wat kost betonstuc?

In vergelijking met normaal stucwerk, ligt de prijs van beronstuc wat hoger. Dit komt, omdat betonstuc vele voordelen heeft ten opzichte van traditioneel stucwerk. Daarnaast zijn er verschillende soorten betonstuc op de markt, die ook weer een verschillende prijs hebben. In onderstaand lijstje ziet u de richtprijzen van de verschillende soorten betonstuc. Houd u er wel rekening mee dat de prijzen kunnen verschillen per stukadoor. Bent u dus op zoek naar een stukadoor in Waalwijk, dan doet u er verstandig aan verschillende stukadoors met elkaar te vergelijken.

Het aanbrengen van betonstuc is geen gemakkelijke klus. Het is lastig en tijdrovend en als u er geen ervaring meer heeft, dan kunt u dit het beste overlaten aan een specialist. Hoe gaat u het bijvoorbeeld oplossen als de betonstuc blijft plakken aan de muur of niet goed mengt? Voor het aanbrengen van betonstuc kunt u dus het beste een stukadoor in Waalwijk in huren.

De vele voordelen van betonstuc

Beton werd al gebruikt in de tijd van de Romeinen en de Grieken. Ze gebruikten het in die tijd als basis voor het bouwen van gebouwen, bruggen en viaducten. Beton beschadigt niet snel door de structuur en slijtvaste basis. Betonstuc bestaat uit een mengsel van cement, betondeeltjes en een speciale soort hars. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat betonstuc slijtvast, naadloos en waterdicht is.

Hierdoor is betonstuc, in vergelijking met andere stucwerken op kalkbasis, een heel stuk duurzamer. Betonstuc is slijtvast en zeer sterk. Er wordt een coating aangebracht om ervoor te zorgen dat de betonstuc water-, en vuilwerend is en krasbestendig. Deze coating zorgt er zelfs voor dat betonstuc in de keuken gebruikt kan worden als aanrechtblad. Een traditioneel aanrechtblad is gevoelig voor invloeden als bijvoorbeeld thee, koffie, aceton en wijn, maar een aanrechtblad van betonstuc is tot maar liefst 16 uur beschermd tegen dit soort invloeden.

Waterdicht en naadloos

De coating zorgt er niet alleen voor dat betonstuc slijtvast is, maar het is ook nog eens waterdicht. Om deze reden wordt betonstuc veel gebruikt in de keuken en in de badkamer. U dient echter wel goed op te passen met water in combinatie met zeep. Als dit te lang op de betonstuc blijft zitten, dan kan het de coatinglaag beschadigen. Spoel na het schoonmaken dus altijd goed af met water, of droog de wanden in de badkamer na het douchen.
Nog een voordeel van betonstuc is, is dat het compleet naadloos is. Bacteriën en schimmels krijgen dus geen kans om zich vast te hechten in de voegen. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk om schoon te houden; een egaal en hard oppervlak is makkelijker schoon te maken dan wanneer u een oppervlak heeft van bijvoorbeeld gips.

betonstuc waalwijk

Verschillende soorten betonstuc

Betonciré

Betonciré komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is een moderne variant van beton. Betonciré is uitermate geschikt om toe te passen in keukens, badkamers en op vloeren. U kunt het zelfs in uw terras of in uw douche verwerken. Van alle soorten betonstuc is betonciré het meest populair. De reden hiervoor is dat het net iets anders is samengesteld dan andere soorten betonstuc.

Beal Mortex

Beal Mortex is een stucproduct dat waterdicht is, gemaakt van kalk en hars. Het is een product dat gemakkelijk aan te brengen is. Heeft u enige ervaring met stukadoren of bent u best handig? Dan is Beal Mortex het perfecte product om zelf aan te brengen in uw woning.

Microcement

Microcement lijkt veel op betonstuc, maar toch is de samenstelling net iets anders. Cement is namelijk niet hetzelfde als beton; het is een meer basale vorm van beton. Om beton nog steviger te maken zijn er extra chemische middelen aan toegevoegd. Hecht u veel waarde aan duurzaamheid? Dan is microcement de goede keuze voor u.

Cemcolori

Cemcolori heeft een unieke samenstelling en dat maakt het anders dan de overige betonstuc soorten. De samenstelling maakt het namelijk mogelijk om een waterdichte afwerking te genereren met maar liefst 1 millimeter dikte. Een ander groot voordeel van Cemcolori is dat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is.

ArtiCiré; uw vakspecialist in Waalwijk

ArtiCiré is een ervaring stukadoor, werkzaam in de omgeving Waalwijk, en gespecialiseerd in het werken met Cemcolori. Bent u op zoek naar een ervaren stukadoor in Waalwijk en wilt u graag betonstuc laten aanbrengen in uw woning? Neem dan contact met ons op. U kunt ons op werkdagen telefonisch bereiken tijdens kantooruren, maar u kunt ons ook mailen of gebruik maken van ons contactformulier.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente