Wat is beton ciré?

De betonlook wordt steeds hipper. Voorheen werd de look vooral gezien in moderne en industriële interieurs, maar het verovert steeds meer muren en vloeren van woonkamers. Of dat komt door de veelzijdigheid van de betonlook of door de grote voordelen van het materiaal, dat is niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk is het een combinatie van beide. Om de betonlook te realiseren zijn er steeds meer producten op de markt, de één wat beter dan de ander. Een populair product is betonstuc, ook wel beton ciré genoemd.

Wat is beton ciré?

Van oorsprong komt beton ciré uit Frankrijk, vandaar zijn Franse achternaam. De Nederlandse term is betonstuc, maar de letterlijke vertaling is: gewreven beton. Om beton een mooiere uitstraling te geven wreven de Fransen het beton op na het aanbrengen. In deze tijd was het product echter nog een dikkere structuur. In de loop der jaren is beton ciré door ontwikkeld tot het product wat het nu is. Een product op basis van cement, vaak aangevuld met een speciaal soort hars, dat zorgt voor flexibiliteit en waterdichtheid.
De beton ciré wordt dun aangebracht, meestal slechts 3 mm. Hierdoor kan er een mooie en strakke laag stukwerk op wanden, meubels, treden en vloeren worden aangebracht. Het grote voordeel van deze dunne laag is dat het licht in gewicht is. Dat in tegenstelling met echt beton. Beton ciré zorgt voor een rustige en luxe uitstraling, bovendien geeft het meer warmte dan echt beton.

Zelf beton ciré aanbrengen?

Als u een ervaren doe-het-zelver en stukadoor bent, dan kunt u beton ciré zelf aanbrengen en afwerken. U zou bijvoorbeeld een muur of een aanrechtblad met beton ciré kunnen bewerken. De totale dikte van de stuclaag wordt slechts 2 tot 3 mm. Beton ciré kunt u aanbrengen op bijna alle stabiele ondergronden. U kunt daarbij denken aan stenen muren, tegels in de badkamer, een houten tafel of een vloer van beton. Met beton ciré realiseert u de betonlook, deze look past in veel verschillende interieurstijlen; modern, klassiek, industrieel en landelijk.

Voorwaarde voor het verkrijgen van een strak resultaat is dat u ervaren bent met stukadoren. Dat lijkt voor beginners misschien een eenvoudig klusje, simpelweg smeren en klaar. In de praktijk blijkt het vaak echter flink tegen te kunnen vallen. Het is niet voor niets dat er professionele stukadoorbedrijven bestaan. Besteedt daarom uw stucwerk met beton ciré uit aan een stukadoor. ArtiCiré is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het aanbrengen van de betonlook met beton ciré. ArtiCiré werkt uitsluitend met Cemcolori, een beton ciré merk van hoge kwaliteit met veel mogelijkheden.

De kenmerken van beton ciré

Beton ciré is een product, er bestaan verschillende merken die het aanbieden. Goede producten worden vaak nagemaakt, waarna een product ontstaat van mindere kwaliteit. Een gevolg zou kunnen zijn dat u een beton ciré op de vloer heeft dat snel slijt en vaak behandeld moet worden. Of de waterdichtheid van de beton ciré in de douche is niet 100%.
Een goed merk beton ciré zou alle eigenschappen en voordelen van betonstuc moeten garanderen. Deze voordelen zijn:

  • Een strakke en naadloze afwerking met een luxe en stoere uitstraling;
  • Geheel waterdicht, slijtvast en flexibel;
  • Zeer onderhoudsvriendelijk;
  • Warmer dan beton en geschikt voor vloerverwarming.
  • Beschikbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen.

Een beton ciré dat deze eigenschappen kan garanderen is van het merk Cemcolori.

De kleuren van beton ciré

Wanneer mensen denken aan de betonlook, dan zien de meeste een licht- of donkergrijze muur of vloer voor zich. Het voordeel van beton ciré is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Om deze kleuren te krijgen wordt er een pigmentpoeder aan het cement toegevoegd.

De verscheidenheid aan kleuren geeft u de mogelijkheid om echt iets unieks te maken van uw badkamer, toilet, woonkamervloer of kantoor.

wat is beton cire

Voorbeeld van Beton cirè

Op welke ondergrond kan ik beton ciré aanbrengen?

Een ander voordeel van beton ciré is dat het op bijna iedere stabiele ondergrond aangebracht kan worden. Heeft u een douchewand met oude tegels? Beton ciré kan er gewoon op aangebracht worden, mits de tegels vast zitten. Dat geldt ook voor hout of een cementvloer. Voorbewerking is in sommige gevallen wel nodig om optimale hechting te garanderen. Daarom is het ook belangrijk om het aanbrengen van beton ciré door een ervaren stukadoor te laten uitvoeren. Deze heeft de kennis en kunde om dit goed uit te voeren.

Het onderhoud van beton ciré

Een van de voordelen van beton ciré is de onderhoudsvriendelijkheid. De vloer stofzuigen en af en toe dweilen met warm water en een PH- neutraal schoonmaakmiddel is voldoende. Ook het afnemen van beton stuc op de muren doet u met dit schoonmaakmiddel.
U kunt één keer in de zoveel tijd een middel gebruiken om de vloer of wand eens extra te behandelen. Hiervoor bestaan speciale onderhoudsmiddelen voor beton ciré.

Wat kost beton ciré?

De prijs van beton ciré wordt meestal bepaald door hoeveel vierkante meter u wilt aanbrengen. Hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs. Gemiddeld ligt de prijs voor het afwerken met beton ciré tussen €60,- per m² en €120,- per m².

Wilt u weten wat beton ciré voor u kan betekenen en wat de kosten zijn? Neemt u dan contact op met ArtiCiré voor een vrijblijvende offerte.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente