Een nieuwe interieurtrend: toilet met betonlook

Het toilet is misschien wel de ruimte die het moeilijkst in te richten is. Eigenlijk staat de indeling vast en is vaak puur praktisch bedoeld. Meestal is alles wat er in een toilet komt een wc en, als de ruimte het toelaat, een wasbak. Toch kan een toilet tegelijk praktisch zijn en sfeervol, als u vooraf goed nadenkt wat voor materialen u gebruikt en hoe u het toilet inricht.

Wilt u een toilet dat functionaliteit combineert met stijl? Kiest u dan voor een toilet met betonlook. In dit artikel kunt u alles lezen over een betonlook toilet.

De belangrijkste eisen van een toilet

Een belangrijke eis aan een toilet is dat het hygiënisch is en daarom eenvoudig schoon te maken. Om een toilet goed schoon te kunnen maken is het belangrijk dat het waterdicht is. Behang op de muren of vloerbedekking zou namelijk niet erg praktisch zijn op een toilet. Als een toilet dagelijks veel bezoekers krijgt, is het zeker van belang dat de schoonmaak van een toilet snel en effectief gedaan kan worden. Denkt u dan bijvoorbeeld aan toiletten bij bedrijven, cafés en kantines.

Deze praktische redenen zorgen ervoor dat er veelal gekozen wordt voor tegels op de muren en de vloer van een toilet. Meestal zijn deze tegels in neutrale kleuren zoals wit, grijs of beigetinten.

Er bestaat echter een materiaal dat zich misschien wel beter leent voor het toilet, namelijk betonstuc. Met dit materiaal kunt u een toilet creëren dat meer sfeer heeft dan een toilet met tegels. Bovendien zorgt het product voor nog meer voordelen.

Een betonlook toilet

Beton wordt steeds populairder in interieurs, niet alleen in bedrijven, maar ook in woningen. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, traptreden en keukens, maar het is ook uitermate geschikt voor het toilet. Om de betonlook in uw toilet aan te brengen wordt betonstuc gebruikt. Een mooi voorbeeld van betonstuc is Cemcolori. Het voordeel van dit product is dat het 100% waterdicht is. Wanneer u het hele toilet laat behandelen met Cemcolori, dan wordt de ruimte een naadloos geheel. Dit heeft grote voordelen bij het schoonmaken en hygiënisch houden; u heeft geen last meer van vuil of schimmels op de voegen. Een naadloos geheel zorgt er tevens voor dat de ruimte groter lijkt, voor het toilet is dat zeker belangrijk.

U hoeft niet bang te zijn voor de donkere look van beton. Betonstuc is namelijk in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Meestal kiezen mensen voor een neutrale kleur voor de tegels van het toilet, maar met Cemcolori zijn de mogelijkheden eindeloos. Het best kunt u kiezen voor lichte tinten, dit houdt het toilet ruimtelijk en geeft een cleane look. Behalve de lichtgrijze betonlook zijn lichtgroen, lichtblauw en roze tinten erg geschikt voor de toiletruimte. Deze kleuren zorgen voor een gevoel van rust en ruimte.

De voordelen van betonlook voor uw toilet

Het materiaal dat gebruikt wordt om de betonlook te creëren, biedt enorme voordelen voor uw toilet zoals:

  • Het is geheel waterdicht en eenvoudig schoon te maken;
  • Het zorgt voor een naadloos geheel zonder voegen; vuil en schimmels krijgen geen kans;
  • De betonlook is in veel verschillende kleuren mogelijk;
  • Het product is zeer duurzaam en zal niet verkleuren;
  • De betonlook kan over de huidige tegels worden aangebracht.

Met betonstuc kunt u een toilet opfrissen met een look die sfeervol is en bovendien praktisch. Dit is met tegels vaak niet mogelijk. De mogelijkheden van betonstuc zijn groter, er zijn veel meer kleuren mogelijk en er kunnen patronen worden aangebracht in het stucwerk. Daarnaast is het erg makkelijk schoon te houden door de waterdichtheid, de afwezigheid van voegen en de schimmelwerende werking. Door deze voordelen is de betonlook ook zeer geschikt voor de badkamer.

betonlook wc

Betonlook aanbrengen in wc/toilet

De betonlook in uw toilet laten aanbrengen door ArtiCiré

Het toilet leent zich erg goed voor de mogelijkheden van de betonlook. Beton beperkt zich niet meer tot de kille vloeren van bedrijven en parkeergarages. Producten zoals betonstuc van Cemcolori zorgen voor stijl, sfeer en gebruiksgemak in vele ruimtes van bedrijven en huizen.

Om gebruik te maken van de mogelijkheden en de voordelen van de betonlook kunt u het best een product gebruiken zoals Cemcolori. Dit product is een soort betonstuc; dat betekent dat u het stukadoren onder de knie moet hebben om het goed aan te kunnen brengen. Voor de meeste mensen geldt daarom dat ze het stukadoren zullen moeten uitbesteden.

ArtiCiré heeft jarenlange ervaring met stukadoren en met het product Cemcolori. Met onze kennis en kunde toveren wij uw toilet om in een stijlvolle en praktische ruimte. Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft of meer informatie wilt. U kunt ons bereiken via telefoon of mail.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente