Inspiratie, tips en trends voor het toilet

Wilt u uw toilet renoveren of opnieuw inrichten? Dan kunt u waarschijnlijk wel wat inspiratie, tips en trends gebruiken. Maar voordat we u daarmee gaan helpen, hebben we enkele toiletfeitjes voor u. De bewoners van Nederland gaan samen dagelijks maar liefst 20 miljoen keer naar het toilet. Per week zit men gemiddeld bijna een uur op het toilet. Jaarlijks wordt er door een mens 55 kilo ontlasting en 550 liter urine geproduceerd. Om een grote boodschap te doen zit meer dan de helft van alle Nederlanders langer dan 5 minuten op het toilet.

Hoogst waarschijnlijk is dit niet de inspiratie die u zocht voor het opknappen van uw toilet, maar het geeft wel aan dat we in ons leven veel tijd op het toilet doorbrengen. Dit kan neerkomen op maar liefst 3 jaar van ons leven. Wat ons betreft mogen we daarom best wat aandacht besteden aan het uiterlijk van het toilet.

Ideeën voor het toilet

Het kleinste kamertje is een andere benaming voor het toilet. Het is niet denigrerend bedoeld, want meestal is het ook de kleinste kamer van het huis. Een gemiddeld toilet is vaak niet groter dan 2m².  Veel ruimte hebben we natuurlijk ook niet nodig voor het toilet, er hoeft alleen een wc in en indien mogelijk een kleine wasbak om de handen te wassen.
Toch moet de inrichting en de materialen van een toilet aan een aantal voorwaarden voldoen. Een toilet is een ruimte waar hygiëne belangrijk is, dus het moet makkelijk schoon te maken zijn. De wanden en de vloer moeten daarom waterdicht zijn. Om dit te bewerkstelligen wordt er voor het toilet gebruik gemaakt van verschillende materialen.

Inspiratie voor een toilet met tegels

Voor de inrichting van het toilet kiezen de meeste mensen voor tegels. Voor de vloer worden speciale vloertegels gebruikt en wandtegels voor de wanden. Tegels zijn heel goed schoon te maken wat de hygiëne ten goede komt.

Het aanbod van tegels voor het toilet is groot. Er zijn enorm veel keuzes die u kunt maken voor soorten, vormen, formaat en stijl. Het kan soms nog best lastig zijn om de juiste keus te maken. Er zijn een aantal stijlen die trendy zijn op het moment, zoals landelijk, kleurrijk of minimalistisch. Deze stijlen kunt u bereiken door gebruik te maken van de juiste kleuren en materialen.

Voor een landelijke stijl gebruikt u natuurlijke kleuren en materialen, zoals bijvoorbeeld een houten toiletbril. Wilt u liever een kleurrijk toilet? Dan kunt u bijvoorbeeld de vloer bedekken met mozaïek tegels. Een strakke, moderne en minimalistische look krijgt u door het gebruik van donkere betonlook tegels in combinatie met wit.

Een naadloze wand en vloer met betonstuc

Tegels kunnen heel goed gecombineerd worden met stucwerk in het toilet. Betonstuc leent zich uitermate goed in natte ruimtes vanwege zijn waterdichte eigenschap. Daarnaast zijn tegenwoordig naadloze afwerkingen in het toilet ook heel populair.

Met betonstuc kan zo’n naadloze afwerking bereikt worden. De vloer en de wanden worden dan met betonstuc afgewerkt, dit zorgt voor een prachtig strak geheel. Voordeel daarvan is dat het een ruimtelijk gevoel geeft. Bovendien zitten er dan geen voegen en randen meer in het toilet waar vuil en vocht zich kan hechten. Een toilet voorzien van betonstuc is dus nog hygiënischer dan een toilet met tegels, mits u regelmatig schoonmaakt natuurlijk.

Nog meer inspiratie voor het toilet

Behalve de tegels en betonstuc bestaan er nog meer mogelijkheden voor het toilet. U zou bijvoorbeeld uw wanden of vloer kunnen voorzien van hout. Hout op de vloer lijkt niet zo’n verstandige keus, maar wanneer het goed is afgewerkt kan het een prima alternatief zijn. De combinatie hout en betonstuc werkt ook erg goed samen. Wat dacht u van een toilet met lichtgrijs betonlook vloer en wanden, maar met een achterwand van rustiek hout? Tegels kunnen ook prima gecombineerd worden met beide materialen, maar gebruik van teveel materiaalsoorten zorgt al snel voor een onrustig geheel.

De voordelen van betonstuc voor het toilet

Betonstuc is enorm populair op dit moment en dat is goed te begrijpen. De betonlook is in veel verschillende interieurs toepasbaar; industrieel, landelijk, klassiek en modern. Daarnaast heeft betonstuc specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat het ideaal is voor natte ruimtes, zoals het toilet.

Enkele voordelen van betonstuc voor het toilet zijn:

  • Een naadloos geheel dat zorgt voor een ruimtelijk effect;
  • Geen naden betekent geen voegen of randen die gevoelig zijn voor vuil en vocht;
  • Zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken;
  • In vele kleuren verkrijgbaar;
  • Minder koud dan tegels of echt beton;
  • Geschikt voor vloerverwarming.

Een klein nadeel van betonstuc is dat het moet worden aangebracht door een ervaren stukadoor.

Laat uw toilet stukadoren door ArtiCiré

Heeft u inspiratie opgedaan om uw toilet opnieuw in te richten? Bent u overtuigd van het voordeel van betonstuc voor uw toilet? Laat het stuken van uw toilet dan uitbesteden aan ArtiCiré.

Wij hebben jarenlange ervaring met stukadoren en met betonstuc. We werken uitsluitend met Cemcolori betonstuc, dit is een product dat van nature 100% waterdicht is. Dit komt door een speciaal soort hars wat aan het cement is toegevoegd. Hierdoor is het niet nodig om het stucwerk af te werken met een waterdichte laag, zoals bij andere betonstuc het geval is.

Wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer of mailadres.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente