Een betonlook plafond past in veel woonstijlen

Beton is bijna overal om ons heen te vinden. Dat is logisch, want het is een veelzijdig, sterk en duurzaam materiaal dat een essentieel onderdeel is geworden van het stedelijke landschap. In reguliere woningen, appartementen en kantoorgebouwen moet vaak wat gehakt worden om de laag ruw en sterk beton bloot te leggen. Het zit meestal verstopt onder een laag stucwerk, steen of bekleding. Beton werd voorheen niet gezien als een materiaal om een ruimte mee af te werken. Het werd gezien als ongezellig, koud en onpersoonlijk. Sommigen onder ons associëren beton nog met een gebouw dat nog niet klaar is. De voorkeur wordt door deze mensen gegeven voor afwerkingen die warmer zijn en meer uitnodigend.

Toch is blootliggend beton de afgelopen jaren enorm in opkomst. We kunnen gerust zeggen dat het trendy is. De industriële stijl met grote glazen ramen, veel metaal, bakstenen muren in combinatie met beton is op dit moment dé interieurstijl. Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een zichtbare beton afwerking in hun woonkamer, keuken of badkamer. De meeste mensen kiezen voor een muur, trap of vloer van beton. In dit artikel richten we ons echter op een ander deel van het huis of kantoor; het plafond met de betonlook.

Een betonlook plafond in een modern interieur

Sommige mensen denken dat de betonlook alleen past in oude industriële appartementencomplexen, maar een betonlook plafond past ook heel goed in moderne interieurs van nieuwbouwwijken. U hoeft namelijk niet perse te kiezen voor een rauwe en stoere afwerking. Met betonstuc zijn veel meer toepassingen mogelijk die ervoor zorgen dat uw woning licht en luchtig blijft. Betonstuc is in allerlei kleuren verkrijgbaar, hierdoor kunt u het perfect aanpassen bij uw bestaande keuken of woonkamer. Vindt u die moderne industriële stijl wel mooi? Dan kunt u een betonlook plafond ook combineren met betonlook muren, in combinatie met metaal en steen.

Houdt u meer van een modern Scandinavische interieurstijl? Dan zou u de kamer zo neutraal mogelijk kunnen houden door vast te houden aan lichte kleuren. Denkt u dan aan wit op de muren en lichtgrijs betonlook op het plafond. Combineer dit met typische houten Scandinavische meubels en accessoires. Zo krijgt het prachtige betonlook plafond wel de aandacht die het verdient, maar het heeft niet de koude en onpersoonlijke sfeer.

Een betonlook plafond in een urban appartement

De betonlook past natuurlijk naadloos in een gerenoveerd appartement waar de industriële sfeer nog hangt. Er is echter enige voorzichtigheid nodig om goed gebruik te maken van een betonlook plafond in moderne nieuwbouw appartementen. Het moderne karakter van het gebouw wordt teniet gedaan wanneer de afwerking te ruw aangebracht wordt. Voor dit soort appartementen kunt u het best kiezen voor een andere stijl, zoals de urban stijl, shabby chic of eclectisch.

Het is tevens belangrijk voor deze ruimtes om te zorgen voor voldoende natuurlijk licht of goede verlichting, zeker wanneer u kiest voor de donkergrijze betonlook op het plafond. De sfeer kan erg donker en somber worden wanneer u deze donkere stijl kiest zonder voldoende licht.

Een betonlook plafond in de industriële stijl

Dit is waar de betonlook plafond natuurlijk thuis hoort. Om een industriële stijl te realiseren in uw woning kunt u het best gebruik maken van de natuurlijke kleuren van beton op het plafond. Combineer dit met andere basiselementen die bij deze stijl horen, zoals bakstenen muren en zichtbare afvoerkanalen. Met accessoires en decoratie zoals grote stoere lampen, schuifdeuren, railverlichting, hout en veel metaal maakt u de look compleet!

Een betonlook plafond in een landelijk interieur

Niet veel mensen zien beton voor zich wanneer ze denken aan een landelijke interieurstijl. Toch is het materiaal waarmee de betonlook gemaakt wordt een natuurproduct. Daarom zien we steeds vaker deze look terug in combinatie met hout en zachte natuurlijke materialen. Samen zorgen ze voor een warme en landelijke sfeer. Denkt u maar eens aan hoe mooi strakke grijze wanden van betonstuc zouden staan bij houten balken en meubels. Combineer dit met meubels en accessoires in lichte kleuren en uw landelijke interieur staat als een huis!

Hoe wordt een betonlook plafond gemaakt?

Wilt u de betonlook op het plafond van uw woonkamer, keuken of slaapkamer? Gelukkig hoeft u dan niet met hamer en beitel aan de gang te gaan om de aanwezige afwerklaag eraf te halen. De betonlook wordt namelijk aangebracht met betonstuc. Dit product is gemaakt van cement en een soort hars. Deze combinatie zorgt ervoor dat het materiaal flexibel, slijtvast en bovendien waterdicht is. Daarom is betonstuc ook zeer geschikt voor plafonds in badkamers. Een ander voordeel van betonstuc is dat het in vele kleuren verkrijgbaar is. U hoeft zich dus niet te beperken tot de traditionele grijze betonkleur.

Laat uw betonlook plafond stukadoren door ArtiCiré

Het woord betonstuc zegt het al; het moet aangebracht worden door middel van stukadoren. Stukadoren is een vak apart, voor een goed resultaat moet u daar best handig voor zijn. Laat het stukadoren van uw plafond daarom over aan ArtiCiré. Wij zijn een professioneel stukadoorbedrijf dat zich speciaal richt op het creëren van de betonlook in woningen en kantoren. Wilt u een betonlook plafond in uw woonkamer, keuken of badkamer? Neemt u gerust contact met ons op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente