Wat zijn de mogelijkheden voor een tafel met betonlook?

Een tafel van beton is zeer stevig, stoer en past heel erg goed in een inrichting met industriële look. Beton is egaal van kleur en strak van vorm; om deze redenen past het ook erg goed in een strak en modern interieur.

Een tafel van beton, of een tafel met betonlook, kent vele kleuren, toepassingen, kwaliteitsverschillen en variaties. Een tafel wordt over het algemeen intensief gebruikt. Met muren is dat heel anders. Betonlook dat gebruikt wordt voor muren is vaak dun en veel minder geschikt voor een tafelblad. Betonlook voor muren beschermt prima tegen vlekken en vocht, maar heeft geen harde laag. Dit is voor een tafelblad wel nodig.

Een tafel van echt beton

Wilt u een tafel met betonlook voor buiten? Dan kunt u prima af met een tafel van echt beton. Wilt u de tafel echter binnen plaatsen, dan is betonlook een beter idee. Echte betonnen meubels hebben bijvoorbeeld vaak scherpe randen die snel afbrokkelen. Ook is echt beton kwetsbaar. Vlekken krijgt u er niet zomaar uit. Daarnaast is beton heel erg zwaar. Probeert u maar eens een tafelpoot aan een betonnen tafel te krijgen. Het is mogelijk, maar er zijn makkelijkere oplossingen.

Betonstuc of beton cire

Wilt u een tafel in uw woonkamer met een betonlook? Dan kunt u beter kiezen voor een tafel met betonstuc. Het wordt betonstuc genoemd, omdat de betonlook gestuct wordt. Kalk, microbeton of cementwortel wordt met een vloeistof gemengd en uitgewreven op bijvoorbeeld MDF. Door dit mengsel laag voor laag aan te brengen ontstaat er een beton-achtig uiterlijk. Als er meerdere lagen aangebracht worden op de juiste manier, ontstaat er een harde laag; de betonlook!

Kalkverf gebruiken voor een betonlook

Er is nog een andere manier om de betonlook te creëren. Dit wordt gedaan met een poedermengsel of dikke laag verf met kalkeigenschappen. Soms wordt het met een laag olie afgewerkt. Steeds vaker worden tv meubels, salontafels, kasten en tafels behandeld met kalkverf. Het is echter niet vergelijkbaar met betonstuc. U kunt het verschil in kwaliteit duidelijk zien en voelen. Als u voor een scherpe prijs uw meubels wilt voorzien van een betonlook, dan is dit een prima optie. Het resultaat is echter niet vergelijkbaar. U kunt betonstuc herkennen aan de randen die rond aflopen. U ziet ook echt een laag zitten op het tafelblad. De kalkverven die gebruikt worden om een betonlook te creëren zijn net iets te vlekkerig en te strak, waardoor het meer lijkt op een MDF plaat die geverfd is.

Voordelen van betonlook

  • Betonlook heeft dezelfde uiterlijke kenmerken als echt beton, met vegen, kleine putjes en kleine oneffenheden;
  • Het voelt aan als echt beton, alleen iets warmer;
  • Betonlook is minder zwaar dan echt beton;
  • Echt beton heeft scherpere randen;
  • Betonlook is geschikt voor een salontafel of eettafel;
  • Betonstuc kan is allerlei vormen gemaakt worden.

Nadelen van betonlook

  • Er zijn veel verschillen tussen prijs en kwaliteit;
  • Betonlook kan niet buiten gebruikt worden;
  • Het kan niet goed tegen lijm, zuren en hete vloeistoffen.

Om uw betonlook tafel mooi te houden kunt u het beste gebruik maken van een tafelkleed, vilt of onderzetters wanneer u gaat gourmetten of knutselen. Gebruik geen hardnekkige schoonmaakmiddelen om de tafel te reinigen; betonlook is daar niet tegen bestand.

tafel met betonlook

Voorbeeld van een tafel met betonlook

Een betonlook tafel door ArtiCiré

U zou ervoor kunnen kiezen om zelf uw tafel te voorzien van een betonlook, maar wilt u dat het professioneel gebeurt, dan kunt u het beter overlaten aan een specialist. ArtiCiré heeft jarenlange kennis en ervaring in huis en kan uw tafel voorzien van een prachtige betonlook. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Cemcolori; een naadloze, waterdichte en onderhoudsvriendelijke betonlook afwerking.

Cemcolori wordt niet alleen toegepast op bijvoorbeeld tafels en aanrechtbladen, maar ook op wanden en vloeren. Het product is hoogwaardig en waterdicht en wordt gemaakt van een mengsel van cement en een speciale soort hars. Deze hars zorgt ervoor dat het product flexibel en sterk is. De unieke samenstelling van cement en hars zorgt ervoor dat Cemcolori een perfect product is voor alle ruimtes in uw huis en het kan op bijna iedere ondergrond aangebracht worden.

Wilt u meer informatie over dit product? Wij staan u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen door gebruik te maken van ons contactformulier, maar u kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tijdens kantooruren.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente