Het voordeel van een waterdichte afwerklaag op uw keukenwand

Vroeger werd de keuken vooral gezien als een plek om eten klaar te maken. Tegenwoordig hoort deze ruimte steeds meer bij ons interieur. De keuken is een plek in huis waar geleefd wordt, daarom moet het ook een plaats zijn waar een goede sfeer hangt. Zo’n sfeer wordt natuurlijk gecreëerd door uzelf, maar ook mede door de inrichting. Mensen kiezen daarom steeds meer voor keukens die modern, luxe, uniek en hip zijn.

 Een keukenwand speelt vaak een bepalende rol voor de sfeer van een keuken. De mogelijkheden voor een unieke en praktische keukenwand worden steeds groter. Er is niet eens een enorme verbouwing nodig om zo’n wand te realiseren. Met een kleine metamorfose kan de keukenwand sfeerbepalend worden in uw keuken en bovendien heel praktisch. Dit kunt u bereiken door het gebruik van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld betonstuc.

Een waterdichte afwerklaag op uw keukenwand

Natuurlijk is het prettig wanneer een wand zo mooi is dat het sfeerbepalend is in de keuken, maar een keukenwand zou ook praktisch moeten zijn. De keuken is namelijk een plek die intensief gebruikt wordt. Er wordt gekookt, gesneden, geroerd en gegeten. Alle geuren, sausen, vetten en dampen zouden in uw muren kunnen trekken, bovendien zijn de wanden moeilijk schoon te maken als ze gemaakt zijn van poreus materiaal. Dit is de reden waarom er vaak voor waterdicht materiaal gekozen wordt voor de wanden van de keuken.

Tegels zijn het traditionele materiaal om de wanden te bekleden van de keuken. Vroeger hadden de tegels vooral praktisch nut. Erg mooi waren ze niet, vaak vierkant en wit. Maar in de loop der jaren is de keus voor wandtegels in de keuken enorm toegenomen. U kunt kiezen uit tegels van allerlei kleuren, formaten en soorten. Uw keus bepaald daarmee de sfeer in uw keuken. U zou bijvoorbeeld een keus kunnen maken voor een achterwand met mozaïek tegels. Deze zorgen voor een speels effect in uw keuken.

Een moderne keus voor de achterwand van een keuken is hout, dit materiaal komt steeds meer terug in landelijke, maar ook moderne interieurs. Hout op de wand geeft uw keuken onmiddellijk een warme uitstraling. Afhankelijk van uw interieur kunt u kiezen voor donker- of lichtkleurig hout. Een nadeel van hout is dat het moeilijk schoon te houden is, het is niet geheel waterdicht en het is een brandbaar materiaal. Daarom is het minder geschikt als achterwand naast uw fornuis. Betonstuc is een veel betere keus.

Een waterdichte afwerklaag door middel van betonstuc

De industriële stijl is erg populair, ook voor uw keuken. Wanneer u kiest voor deze look zou u een wand in uw keuken kunnen bekleden met de betonlook. Dit zorgt voor een stoere en robuuste look in uw keuken. De betonlook heeft bovendien enkele grote voordelen, waardoor het waarschijnlijk de beste keus is als waterdichte afwerklaag voor uw keuken. Bovendien is de betonlook enorm goed te combineren met wandtegels, hout of steenstrips. U kunt precies de sfeer neerzetten in uw keuken die u voor ogen heeft, of het nu landelijk, industrieel of modern is.

Betonstuc is een materiaal dat speciaal gemaakt is om de betonlook te realiseren. Het woord betonstuc geeft al aan wat voor materiaal het is; het is stucwerk. De stukadoor brengt een waterdichte afwerklaag aan. Hierdoor wordt de keukenwand niet alleen volledig waterdicht, het wordt tevens een prachtige sfeervolle wand.

De voordelen van betonstuc

Betonstuc zorgt voor een 100% waterdichte afwerking. Hierdoor is het zeer geschikt voor de afwerking van wanden in uw badkamer, toilet en natuurlijk uw keuken. De waterdichtheid is niet het enige voordeel. De betonlook biedt u namelijk veel meer voordelen, vooral wanneer u kiest voor betonstuc van Cemcolori. Enkele voordelen zijn:

  • Van nature 100% waterdicht;
  • Een strakke afwerking zonder naden;
  • Geen vuil meer op de voegen tussen de tegels;
  • Zeer makkelijk in onderhoud;
  • Een keus uit veel verschillende kleuren;
  • Een unieke en sfeervolle uitstraling dat past in elk interieur.

Hoe kunt u betonstuc schoonmaken?

Een van de grote voordelen van een achterwand van betonstuc is, dat u een geheel afgewerkte wand heeft zonder voegen en naden. Dit zorgt ervoor dat er nooit meer vuil, vet of vocht in de voegen of naden terecht kan komen. De afwerking zorgt er ook voor dat de gehele wand waterdicht is en ook eenvoudig schoon te maken.

Betonstuc is heel onderhoudsvriendelijk. U kunt dit materiaal het best schoon maken met warm water en zachte schoonmaakmiddelen zoals een allesreiniger of groene zeep. Agressieve schoonmaakmiddelen met bleek, zuren of schuurmiddelen zijn niet geschikt om de betonlook mee schoon te maken.

Hoe wordt betonstuc aangebracht?

Wilt u een sfeervolle keukenwand met een waterdichte afwerklaag? Kiest u dan voor de betonlook in uw keuken. Deze look past heel goed bij verschillende interieurstijlen. Het is ook zeer goed te combineren met andere moderne materialen, zoals hout en steen.
Betonstuc moet worden aangebracht door een stukadoor. ArtiCiré heeft jarenlange ervaring met stukadoren en heeft al heel wat keukens van een betonlook metamorfose voorzien. Wij werken met Cemcolori betonstuc, wat naar onze mening het beste product is om de betonlook te realiseren. Cemcolori is bovendien verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, hierdoor kunt u uw keuken de uitstraling geven die u verlangt.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente