De voordelen van een waterdichte afwerklaag op de keukenvloer

Een glas rode wijn dat sneuvelt, een spoelbak die overstroomt, een spetterende frituurpan, een pannenkoek die niet opgevangen werd in de pan: de keukenvloer krijgt een hoop te verduren. Sommige keukenvloeren zien er daarom nogal geleefd uit, vol met vlekken, scheuren en putten. In vergelijking met de vloeren in rest van het huis heeft de keukenvloer het maar zwaar. Dit is de reden waarom deze aan veel eisen moet voldoen. De vloer moet sterk en duurzaam zijn, het liefst mooi, maar vooral makkelijk schoon te maken. Een waterdichte afwerklaag op de keukenvloer is daarom van groot belang.

 Voor de keukenvloer worden verschillende materialen gebruikt. Eigenlijk zijn alle materialen redelijk geschikt, behalve vloerbedekking. In dit artikel bespreken we de afzonderlijk materialen en hun voordelen. We noemen vast één tip: er is een materiaal dat uitermate goed past bij de keukenvloer, dat is namelijk betonstuc.

Waarom een waterdichte afwerklaag op de keukenvloer?

De reden waarom de keukenvloer een waterdichte afwerklaag nodig heeft is vrij eenvoudig; er komt veel vuil en vocht op de vloer terecht. De waterdichte afwerklaag zorgt ervoor dat vocht niet in de vloer kan trekken en vuil makkelijk te verwijderen is. Bovendien is het van belang dat de vloer makkelijk schoon te maken is met water en een schoonmaakmiddel.
Er bestaan verschillende materialen die geschikt zijn als keukenvloer. Hoofddoel van deze materialen is dat ze zorgen voor een waterdichte afwerklaag. Daarnaast moet de vloer er natuurlijk mooi uitzien. Een van de populaire keuzes voor de keukenvloer zijn keramische tegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren en zorgen voor een mooie en praktische vloer. Nadelen van keramische tegels zijn dat sommige poreus zijn, dus niet geheel waterdicht. Daarnaast zijn ze niet geheel slijtvast, krassen zijn vaak snel zichtbaar.
Andere mensen kiezen voor parket of laminaat in hun keuken. Parket is erg prijzig en gevoelig voor vocht, daarom geen goede keus voor de keukenvloer. Laminaat is een iets betere keus, maar zijn best gevoelig voor krassen en strepen. De betonnen vloer is in opkomst als keus voor de keukenvloer, maar een nog betere optie dan beton is de betonlook.

Voordelen van een betonlook keukenvloer

Een betonlook vloer in de keuken biedt veel voordelen zoals:

  • Geheel waterdichte afwerklaag;
  • Betonlook werkt geluiddempend en zorgt voor rust in uw keuken;
  • Het is zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen;
  • De betonlook vloer is volledig naadloos;
  • Een vloer in de betonlook is zeer duurzaam en slijtvast;
  • Betonlook is in vele kleuren leverbaar.

Een ander belangrijk voordeel van de betonlook vloer is dat deze zeer makkelijk te combineren is met vloerverwarming.

Verschil tussen betonlook en beton

Er zitten duidelijke verschillen tussen een vloer van beton en een betonlook vloer. Betonlook vloeren zijn te realiseren in bijna elke kleur die u wilt, bovendien kunnen verschillende patronen en structuren aangebracht worden. U kunt er ook voor kiezen om een extra laag aan te laten brengen die ervoor zorgt dat krassen geen kans meer krijgen. De betonlook wordt aangebracht met betonstuc. Een goed merk betonstuc is Cemcolori, deze hebben een speciaal product ontwikkeld voor de vloer. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat het slijtvast is, makkelijk in onderhoud en het heeft natuurlijk de stoere uitstraling van beton.
Cemcolori vloer heeft in tegenstelling tot beton geen last van lange droogtijden. Bovendien zullen er geen krimpscheuren in het beton optreden. Een betonlook vloer van Cemcolori is slechts 3 mm dik en kan gelegd worden over elke vlakke en stabiele ondergrond. Hiermee wordt een waterdichte laag op de keukenvloer aangebracht die tevens enorm slijtvast is, minder koud dan beton, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vloerverwarming.

Speciale vloeren van Cemcolori

De unieke samenstelling van Cemcolori zorgt voor een hoop mogelijkheden. Het is een ideaal product voor ruimtes waar u een praktische vloer wenst. Niet alleen voor keukenvloeren, maar ook voor vloeren in de woonkamer, badkamer, trap, op kantoren en in winkels. Uw keukenvloer krijgt de unieke uitstraling van beton, maar zonder de specifieke nadelen.
Wilt u echt een unieke vloer dan zou u ook kunnen kiezen voor Cemcolori Rough. Dit is een speciale betonstuc voor de vloer die natuurlijk ook waterdicht is. Deze uitvoering zorgt voor een levendigere oppervlak. Dit ziet er nog stoerder en ruiger uit dan de betonlook. Het resultaat is dat vuil minder goed te zien is. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit product uitermate geschikt is voor de keukenvloer, maar ook voor vloeren die intensief gebruikt worden, zoals vloeren in winkels of bedrijven.

Laat een waterdichte afwerklaag op uw keukenvloer aanleggen

Wilt u een nieuwe vloer in uw keuken? Dan heeft u keus uit meerdere materialen. Wanneer u kiest voor een betonlook keukenvloer, dan kiest u voor een vloer die aan alle eisen voldoet. De keukenvloer heeft een waterdichte afwerklaag die zeer slijtvast is en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zorgt de betonlook voor een unieke uitstraling die in veel verschillende interieurs past.

Betonstuc wordt aangebracht door een stukadoor. ArtiCiré heeft jarenlange ervaring in stukadoren en werkt al enige tijd met Cemcolori. Dit is naar onze mening de beste betonstuc op de markt. Wilt u profiteren van alle voordelen van betonstuc op uw keukenvloer? Laat deze dan door ons aanbrengen. Wilt u meer informatie? Heeft u vragen of wilt u een offerte? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente