Een moderne keuken met de betonlook

Bent u van plan de keuken te renoveren of een nieuwe keuken te plaatsen? Denkt u dan van te voren goed na over de inrichting. Natuurlijk wilt u een mooie keuken, maar het is belangrijk dat de keuken ook praktisch is. Het moet een plek worden waar u alle ruimte heeft om te koken en waar geleefd kan worden. Om de keuken goed in te richten dient u keuzes te maken; hoe gaat u het indelen, wat voor verlichting komt er en voor wat stijl kiest u? Wilt u een tijdloze keuken, een landelijke of moderne? In dit artikel helpen we u op weg om enkele van deze keuzes te kunnen maken en laten we zien hoe goed de betonlook in de moderne keuken past.

Hoe gaat u de keuken inrichten?

Een praktische indeling is van groot belang wanneer u de keuken gaat inrichten. De keuken is namelijk een plek van het huis waar veel gebruik van gemaakt wordt. Een onlogische indeling is niet wat u wilt. Om de keuken praktisch te houden kunt u deze het best in vijf delen indelen:

De spoelbak en afvalbak 

De spoelbak is een belangrijk onderdeel van de keuken. Uw handen, de afwas en de etenswaren worden hier gewassen. Het is handig om in deze zone de afvalemmer te hebben om na het spoelen en snijden onmiddellijk iets weg te kunnen gooien. Wanneer u de keuken gaat inrichten, dan is het belangrijk dat deze plek zich bevindt tussen de plek voor het koken en bakken en de plek waar u spullen opbergt.

De voorbereidingsplek

Een van de belangrijkste onderdelen van een keuken is het aanrechtblad. Hier wordt het eten voorbereid door het te snijden, mengen of kneden. Als u de keuken gaat inrichten let u er dan op dat het aanrechtblad zich bevindt tussen de plek waar u kook en bakt en het spoel en afvalgedeelte. Dat is de meest logische indeling. Heeft u er wel eens nagedacht over een aanrechtblad met de betonlook? Deze look past erg goed in verschillende keukenstijlen, zoals de moderne keuken. Bovendien is het een zeer praktisch materiaal.

Het kook- en bakgedeelte

Het kook- en bakgedeelte hoort  naast de voorbereidingsplek, dus het aanrechtblad. Sommige mensen kiezen voor een extra kookeiland alleen om voor te bereiden. In de praktijk is dat niet handig. Wanneer u de keuken gaat indelen dan kunt u het best de pannen en kookgerei in de buurt van het bakgedeelte opbergen. Een echte keuken heeft natuurlijk ook een oven, maar deze hoeft niet per se in dit gedeelte.

Opbergen en voorraad

Om uw verse etenswaren in op te bergen heeft u vanzelfsprekend een koelkast nodig. Bij het inrichten van de keuken is het belangrijk om de koelkast op een logische plek in te delen. Een plek die makkelijk toegankelijk is. Er wordt op een dag namelijk enorm vaak gebruik gemaakt van de koelkast.

Daarnaast is het handig om veel ruimte te hebben in de keuken om voldoende voorraad op te kunnen bergen. Bij een kleine keuken kan dit nog wel eens een uitdaging zijn, maar hier bestaan verschillende slimme oplossingen voor, zoals uitschuifbare lades en kasten.

Voorbeeld van een moderne keuken met betonlook

De verlichting in uw keuken

Voorheen werd de keuken vooral als een plek gebruikt om te koken en af te wassen. Maar mensen kiezen er steeds vaker voor om meer gezelligheid de keuken in te brengen. We koken, eten en praten er gezellig met elkaar. De keuken is de ideale plek om samen van het leven te genieten. Daarom is het ook belangrijk dat er meerdere soorten verlichting zijn in de keuken. Praktische verlichting om bij te kunnen koken en verlichting dat zorgt voor gezelligheid.

De verlichting om bij te werken worden meestal aangebracht boven het werkblad, dat kan onder de  keukenkasten of met spots in het plafond. In een moderne keuken staat dat erg mooi in een strak plafond van betonlook. Boven de eettafel kunt u de algemene verlichting voor de keuken plaatsen. Om te zorgen voor meer sfeer kunt u kiezen voor dimverlichting.

De moderne keuken met betonlook

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe keuken, dan is het handig om eerst te bedenken welke stijl u wilt. Wilt u een klassieke keuken, een landelijke of een moderne keuken? Bepaalde stijlen kunnen elkaar wat overlappen, zoals de eerste twee, maar de moderne keuken heeft toch wel zijn eigen uitstraling.

Een moderne keuken wordt gekenmerkt door krachtige lijnen. Alles is strak afgewerkt en er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur. Onderdelen die niet mogen missen in een moderne keuken zijn keukenkasten zonder handgreep, de designkraan en de betonlook. Deze look zorgt namelijk voor de sterke en strakke lijnen en is heel goed te combineren met moderne materialen.

Daarnaast heeft de betonlook onmiskenbare voordelen voor de keuken; het is zeer onderhoudsvriendelijk, toepasbaar in de gehele keuken, 100% waterdicht en in vele kleuren verkrijgbaar.

De betonlook laten aanbrengen

Wilt u een aanrechtblad met de betonlook? Wat dacht u van de vloer of een achterwand? De betonlook past erg goed in een moderne keuken. De betonlook wordt gerealiseerd met betonstuc, dit moet worden aangebracht door een stukadoor. Wilt u de betonlook in uw moderne keuken? Ga dan naar ArtiCiré, wij hebben veel ervaring met het aanbrengen van de betonlook. Wilt u een offerte of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente