Met deze tips creëert u een landelijke keuken

Wanneer u denkt aan een landelijke keuken, dan zult u snel een warme en gezellige keuken voor u zien. Een keuken waarin veel mensen zouden willen koken en verblijven, heerlijk aan de keukentafel met een kop koffie. Maar als u zelf zo’n keuken wilt, wat voor elementen heeft u dan nodig? Hoe wordt dat landelijke effect gerealiseerd? Er moet toch meer zijn dan houten kastjes om een keuken landelijk te maken.

Speciaal voor degene die ook een landelijke keuken willen, hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Als u ook die landelijke uitstraling wilt in uw keuken, volg dan de volgende aanwijzingen.

Tips voor een landelijke keuken

In landelijke keukens zijn de keukenkastjes vaak uitgevoerd met zogenaamde randlijsten. Gaat u de gehele keuken renoveren? Kies dan voor keukenkastjes met deze afwerking.

De deurgrepen kunt u vervangen met nostalgische modellen die gemaakt zijn van stoere materialen, zoals gietijzer. Maar kleine houten knoppen werken ook.

Landelijke keukens zijn meestal uitgevoerd in lichte kleuren zoals wit, zandkleuren of pastelkleuren. U kunt dit ook heel goed combineren met een wand in de lichtgrijze betonlook.

Heeft u genoeg ruimte in uw keuken en u durft een investering te doen, dan mag een groot ouderwets fornuis niet missen in een landelijke keuken.

Als u wandtegels wilt gebruiken in de keuken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Hollandse witjes passen heel goed in een landelijke keuken, maar er worden ook nostalgische tegels speciaal voor de landelijke keuken gemaakt.

Heeft u een schouw in de keuken? Maak hier dan gebruik van door de afzuigkap hierin de verwerken. Een afzuigkap is onmisbaar, maar het moderne uiterlijk past minder goed in een landelijke keuken.

Gebruik het aanrecht om dingen op te zetten. Sommigen vinden dat rommelig staan, maar wanneer u dit op de juiste wijze doet dan zorgt het voor een levendig effect. In een landelijke keuken moet geleefd worden. Zet bijvoorbeeld de borden op het aanrecht, of hang stangen en haken op waar u de pannen en vergiet aan ophangt. Een aantal open planken aan de betonlook muur doet ook heel landelijk aan. Bovendien is het erg handig om spullen neer te zetten.

Wat het aanrecht betreft kunt u kiezen voor de traditionele materialen, zoals hout of hardsteen, maar heeft u wel eens gedacht aan een betonlook aanrechtblad? Dat geeft niet alleen een stoer en landelijk effect, het is ook erg onderhoudsvriendelijk.

Bij de spoelbak kunt u het best een klassieke en nostalgische kraan neerzetten. Deze zijn verkrijgbaar met porseleinen handvaten.

Een grote kast met deuren van glas past heel goed in een landelijke keuken. Zet hier uw servies in dat u gerust mag tonen. Als u voldoende plek heeft, dan moet er natuurlijk gegeten worden aan een grote houten tafel. Het liefst een tafel die zichtbaar geleefd heeft.

U kent vast wel de ouderwetse Delfts blauwe bordjes. Hang deze aan de betonlook muur en uw landelijke keuken krijgt onmiddellijk sfeer.

Pluk zelf bloemen en zet deze in een grote vaas op tafel. Manden van riet staan trouwens ook heel goed in de landelijke keuken. De combinatie van natuurlijke materialen zorgen voor de sfeer die u zoekt.

Heeft u een oude keuken? Dan kunt u deze opfleuren door een ouderwets gordijntje op te hangen in plaats van een keukenkastje. Kies voor een geblokt gordijn in rood-wit of blauw-wit.

Emaillen elementen horen in een landelijke keuken, u kunt emaillen voorraadbussen kopen of bijvoorbeeld een broodtrommel. 

De betonlook in de landelijke keuken

Houdt u van de uitstraling van landelijke keukens? Hopelijk heeft u dan voldoende tips gehad om zelf deze stijl in uw keuken te realiseren. Heel veel hoeft u niet te veranderen aan uw keuken om wat meer landelijke sfeer toe te voegen. Wat accessoires toevoegen, natuurlijke materialen gebruiken en wat onderdelen vervangen met nostalgische items en uw landelijke keuken staat.

Maar u kunt natuurlijk ook meer doen. Wat dacht u van de betonlook in de landelijke keuken? Beton staat namelijk erg goed bij deze stijl. De betonlook wordt gecreëerd met betonstuc, dit is een natuurlijk product dat veel sfeer geeft en heel goed past bij hout en nostalgische elementen. Betonstuc heeft veel voordelen. Het is namelijk op alle ondergronden toepasbaar, zoals de vloeren en wanden, maar ook op meubels zoals het aanrechtblad. Daarnaast is de betonlook ook heel praktisch, het is zeer duurzaam, waterdicht en onderhoudsvriendelijk.

De betonlook in uw landelijke keuken laten aanbrengen

Wilt u een vloer met de betonlook in uw landelijke keuken of een wand van betonstuc? Wat dacht u van een aanrechtblad in de betonlook? Dat staat prachtig bij de houten keuken en de nostalgische tegels op de muur. Betonstuc kunt u zelf aanbrengen, maar omdat het zo’n lastig materiaal is om mee te werken kunt u het beter uitbesteden aan een stukadoor.
ArtiCiré is een stukadoorsbedrijf met jarenlange ervaring. Laat ons de betonlook in uw landelijke keuken aanbrengen. Met onze kennis en kunde zorgen wij voor een prachtig eindresultaat waar u jarenlang plezier van heeft. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten. U kunt ons bereiken door te bellen, te mailen of door het contactformulier in te vullen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente