De voor- en nadelen van een betonstuc keuken

Beton werd voorheen vooral gebruikt in industriële omgevingen vanwege zijn functionele eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het heel goed van pas kan komen in uw keuken; het is namelijk duurzaam, waterdicht en zeer onderhoudsvriendelijk. Wat vorm betreft zitten er bijna geen beperkingen aan beton. Maar vanwege de zwaarte van echt beton is er een ander product ontwikkeld om de betonlook in uw keuken aan te brengen, namelijk betonstuc.

In dit artikel bespreken we wat betonstuc precies is en wat de voor- en nadelen van betonstuc zijn voor uw keuken.

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een soort verzamelnaam voor producten die de betonlook imiteren, maar geen echt beton zijn. De verschillende soorten betonstuc zijn; beton ciré, microcement, Beal Mortex en Cemcolori.

Het grote voordeel van Cemcolori is dat deze van nature waterdicht is, één millimeter betonstuc is voldoende voor een waterdichte afwerking. De laklaag die aangebracht wordt dient alleen maar om het eindresultaat onderhoudsvriendelijk te maken, het houdt namelijk vuil tegen. Daarmee is betonstuc van Cemcolori een ideaal product voor uw keuken, maar het kan overal in huis toegepast worden.

De voordelen van betonstuc in de keuken

In de oudheid werd door de Grieken en Romeinen al gebruik gemaakt van beton. Ze gebruikten dit product om een fundament aan te leggen voor gebouwen, viaducten en bruggen. Door de structuur is beton enorm sterk, slijtvast en bestendig tegen allerlei invloeden. Sinds de opkomst van de industriële interieurstijl is beton de laatste jaren erg in trek. Betonstuc heeft ervoor gezorgd dat deze trend toegankelijk is voor iedereen en toepasbaar in ieder huis of kantoor. Dit unieke product kent vele voordelen voor de keuken zoals:

Duurzaamheid

Normaal stucmiddel wordt gemaakt op basis van kalk. Betonstuc is een product op basis van cement. Dit zorgt ervoor dat betonstuc van nature heel duurzaam is, sterk en slijtvast. Daarnaast wordt er nog een laklaag aangebracht dat krassen en vuil tegen gaat. Bij sommige betonstucmiddelen zorgt deze coating tevens voor de waterdichtheid.
Vanwege de duurzaamheid kunt u de betonstuc niet alleen aanbrengen op de vloer of achterwand, maar ook op het aanrechtblad. Het aanrechtblad heeft veel te verduren, daarom is een sterk en duurzaam blad zeer welkom in iedere keuken. Wat u ook morst op uw aanrechtblad, het is eenvoudig schoon te maken en laat geen vlekken achter. Een traditioneel aanrechtblad is veel gevoeliger voor vuil en krassen.

Volledig waterdicht

De coating van betonstuc zorgt er niet alleen voor dat het enorm slijtvast is en bestand tegen vuil, de afwerking is tevens geheel waterdicht. Dankzij deze eigenschap is betonstuc zeer geschikt voor de badkamer, het toilet of voor toepassingen in de keuken. Om betonstuc mooi te houden kunt u het best water verwijderen van het oppervlak, de coating zou kunnen beschadigen door de combinatie zeep en water. Een doekje over het aanrechtblad wanneer hier water op ligt, volstaat om het lang mooi te houden.

keuken met betonstuc

Keuken met betonstuc

Een strak en naadloos geheel

Met betonstuc wordt een strak en naadloos geheel gecreëerd, afhankelijk van waar u het toepast in de keuken. Een achterwand van betonstuc is een zeer goede oplossing. Nooit meer last van vuil dat  tussen de naden terecht komt of bacteriën die zich op de voegen tussen de tegels hechten. Het egale oppervlak is heel eenvoudig schoon te maken, veel makkelijker dan tegels of een muur van bijvoorbeeld gips. Dit is een enorm voordeel voor de keuken.

Betonstuc heeft veel mogelijkheden voor de keuken

Betonstuc kan worden toegepast in het hele huis en zelfs op kantoren. Maar de keuken is één van de plekken waarvoor het product ideaal is, net als de badkamer. Een keukenvloer van betonstuc staat niet alleen prachtig, het is bovendien enorm functioneel. De vloer in de keuken heeft veel te lijden, er wordt veel op gestaan en gemorst. De eigenschappen van betonstuc komen hier goed tot zijn recht. Maar ook op ander plekken misstaat betonstuc niet, we noemden al het aanrechtblad en een achterwand van betonstuc. De mogelijkheden van betonstuc in de keuken zijn onbeperkt.

De nadelen van betonstuc in de keuken

Eigenlijk is er maar één nadeel van betonstuc in de keuken. Het aanbrengen is namelijk een moeilijke klus die bovendien veel tijd kost. Er komt veel kijken bij betonstuc aanbrengen en het omgaan met het product. De meeste mensen kunnen niet stukadoren en wat doet u als het product niet goed mengt of op een verkeerde plek gemorst wordt?
Laat het aanbrengen van de betonstuc in uw keuken daarom uitbesteden aan een expert. Slubouw is een ervaren stukadoor die zich specialiseert in de betonlook aanbrengen in woningen en bedrijven. Dankzij de jarenlange kennis en omgang met het product kunnen we een prachtig eindproduct aan u afleveren. Wilt u een aanrechtblad van betonstuc? Een achterwand of de hele vloer van uw keuken? Wij regelen het voor u. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt natuurlijk ook gelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente