Welke betonlook tint past het best in welke ruimte

We horen regelmatig van mensen dat ze de betonlook erg mooi vinden en in hun huis zouden willen toepassen, maar ze weten vaak niet voor welke tint ze moeten kiezen. Donkere betonlook of een lichte kleur betonlook? Wat past het best bij uw interieurstijl? Een donkere of een lichte vloer? Welke tint kan ik het best gebruiken voor de badkamer?

 Allemaal zeer terechte vragen, want wanneer u besluit om de betonlook aan te laten brengen, dan hoopt u natuurlijk op een zo mooi mogelijk resultaat. Een vloer waar u jarenlang profijt van heeft of een badkamer die precies de luxe uitstraalt die u voor ogen had. 
De betonlook bestaat in verschillende kleuren, deze zijn onder te verdelen in lichte en donkere tinten. Met dit artikel hopen we u op weg te helpen om een goede keus te maken. Welke tint betonlook past het best bij uw project, donker of licht?

Welke tint betonlook voor de vloer?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de betonlook op de vloer te laten aanbrengen. Betonlook is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk, duurzaam en waterdicht. Daarom is het ook zeer geschikt voor vloeren die veel gebruikt worden of in natte ruimtes.

Een donkere betonlook vloer kan zorgen voor een stoere en strakke look. Dit past bijvoorbeeld heel goed in een industriële of moderne inrichting. In combinatie met lichtkleurige muren kan het voor een mooi contrast zorgen. Let er echter op dat u het niet combineert met spierwitte muren, dit zorgt voor teveel contrast. Lichtgrijs of gebroken wit is een betere variant.

Als u gebruik maakt van meubels en accessoires in warme kleuren en stoffen, dan kan een donkere vloer ook heel goed staan in een sfeervolle landelijke inrichting. Bijvoorbeeld in combinatie met hout of leer. Een voorwaarde is echter dat u voldoende licht in huis heeft. Dat is tegelijkertijd het nadeel van een donkere vloer; deze absorbeert licht, waardoor de ruimte somber en klein kan lijken.

Wanneer u de vloer in een kleinere ruimte wilt voorzien van een betonlook, dan kunt u het best kiezen voor de lichte tint. Een lichtkleurige betonlook vloer staat bijvoorbeeld erg goed in een Scandinavisch interieur.

De juiste tint betonlook voor uw keuken

Betonlook wordt ook veel toegepast in de keuken. Steeds meer mensen kiezen voor een betonlook achterwand in plaats van de traditionele tegels. De voordelen van betonlook rechtvaardigen deze keus; waterdicht, zeer eenvoudig schoon te maken en een naadloze afwerking zonder voegen.

Voor de keuken willen we aanraden om te kiezen voor een lichtere tint voor de wanden. Vaak is het zo dat de achterwand verlicht wordt door de verlichting onder de kastjes. Als u kiest voor een donkere achterwand dan zal veel van dit licht worden weggenomen.

Betonstuc kan ook worden toegepast op het aanrechtblad. Wij vinden de combinatie rustiek houten kastjes en een lichte tint betonlook aanrechtblad prachtig! Heeft u een moderne keuken? Dan combineert een donkere betonlook aanrechtblad heel goed met een verder strakke witte keuken.

Donker of lichte betonlook in de badkamer?

Voor de badkamer zijn eigenlijk beide tinten betonlook geschikt, zeker wanneer u dit combineert met de juiste accessoires en sanitair. De donkere betonlook zorgt in de badkamer voor een stoere en moderne look. Met name hout zorgt in de badkamer voor een hele goede combinatie met donkere betonlook. Wilt u liever een wat luxere sfeer van een Spa, dan kunt u beter kiezen voor lichtere betonlook tinten in de badkamer.

Wist u dat betonlook ook verkrijgbaar is in lichte zandkleuren? Deze zijn uitermate geschikt voor de badkamer. De badkamer is een ruimte die uitermate geschikt is voor de betonlook vanwege het duurzame en waterdichte karakter van betonstuc. U kunt ervoor kiezen om de betonlook in de gehele badkamer aan te brengen of op een gedeelte zoals op de wanden. Een combinatie met een vloer van tegels is zeer populair.

Welke tint betonlook past bij mijn interieurstijl?

Wilt u weten welke betonlook tint het best bij uw interieurstijl past? We hebben voor u een klein overzicht gemaakt. Let wel; dit is slechts een globale richtlijn, er zijn geen regels. U kunt natuurlijk altijd uw eigen smaak volgen en kiezen voor de betonlook tint die u het mooist vindt.

  • Scandinavisch interieur: lichte tint betonlook;
  • Bohemian interieur: lichte tint betonlook;
  • Landelijk interieur: donker en licht, afhankelijk van het natuurlijke licht in de ruimte;
  • Modern interieur: beide zijn mogelijk, afhankelijk van uw smaak;
  • Industrieel interieur: lichte tint betonlook;
  • Urban interieur: donker en lichte tint betonlook zijn mogelijk;
  • Klassiek modern interieur: lichte tint betonlook.

De juiste kleur laten aanbrengen

Wij hopen dat artikel u heeft geholpen om de juiste tint betonlook voor uw project te bepalen. Als u u nog raad nodig heeft of een donkere of lichte betonlook het best past in uw kantoor of huis, dan kunt u altijd contact op nemen met ArtiCiré.

ArtiCiré realiseert de betonlook op vloeren, wanden, plafonds en meubels in woningen en bedrijven. Heeft u interesse in de betonlook of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op. U kunt hiervoor ons contactformulier invullen, maar u kunt ons ook bellen of mailen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente