Op welke oppervlaktes kan betonlook aangebracht worden?

De betonlook is één van de populairste interieurstijlen van dit moment. Dat is begrijpelijk, want deze stijl blijkt in veel verschillende interieurs te passen. Natuurlijk komt deze stoere en ruwe look uit de moderne en industriële stijl, maar betonlook blijkt ook enorm goed te passen in landelijke interieurs.

Geen wonder dat steeds meer mensen ook deze look in hun bedrijf of woning willen. Veel mensen kiezen voor een vloer van beton of een wand, maar de betonlook is geschikt voor veel meer toepassingen. Op welke oppervlaktes kan betonlook aangebracht worden? In dit artikel vertellen we u er alles over.

Waar wordt de betonlook mee gerealiseerd?

Sinds beton zo populair is geworden, zijn er producten ontwikkeld die de look van beton imiteren. Het beste betonlook product is betonstuc of beton ciré. Dit is een product op basis van cement en lijkt daardoor op echt beton. Betonstuc wordt aangebracht door het middel op de ondergrond te stukadoren. Het eindresultaat is een oppervlakte die niet te onderscheiden is van beton. Betonstuc heeft daarbij ook nog enkele grote voordelen:

 • Betonstuc is sterk, duurzaam en slijtvast;
 • Betonstuc is onderhoudsvriendelijk;
 • Betonstuc is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren;
 • Betonstuc is volledig waterdicht;
 • Betonstuc is warmer dan beton;
 • Betonstuc is geschikt voor vloerverwarming.

Op welke oppervlaktes kan betonlook aangebracht worden?

Een van de grote voordelen van betonstuc die we nog niet genoemd hebben, is dat het toepasbaar is op vrijwel elke oppervlakte en ondergrond. Er zit echter één voorwaarde aan; het oppervlakte moet vlak en stabiel zijn. De geschikte oppervlaktes om betonlook op aan te brengen zijn onder andere:

 • Alle vloeren die vlak afgewerkt zijn en stabiel zijn;
 • Alle vlakke en stabiele wanden;
 • Plafonds;
 • Meubels;
 • Wanden en vloeren in badkamers;
 • Buitengevels;
 • Terrastafel;
 • Aanrechtblad;
 • Wasbak en gootsteen.

In de praktijk zal het zo zijn dat u wat voorwerk moet doen om het oppervlak geschikt te maken om de betonlook op aan te brengen. Heeft u een vloer van hout, dan zal hier eerst een ondervloer op moeten om het geheel vlak en stabiel te maken. Wilt u de betonlook aanbrengen op de betegelde wanden van de badkamer? Dan moet u eerst controleren of de tegels nog goed vast zitten. Even kloppen en u weet hoe goed de tegel nog hecht (of niet). Meubels controleert u op gaten of scheuren, deze smeert u af met vulmiddel. Wanden moeten gecontroleerd worden of er geen gaten of scheuren inzitten en of er geen losse delen aanwezig zijn.

Daarnaast moeten de oppervlaktes worden behandeld met een voor de ondergrond geschikte primer. Deze primer zorgt ervoor dat de zuigende werking wordt tegengegaan. De betonstuc kan hierna beter hechten.

ondergrond betonvloeren

Hoe wordt de betonlook op oppervlaktes aangebracht?

De betonstuc is een stucmiddel, deze wordt dus aangebracht door het met een opzetspaan aan te brengen. Het verschil met ander stucwerk is dat betonstuc in meerdere dunne lagen wordt aangebracht. Dit gaat om lagen van zo’n 1 tot 2 mm. Betonstuc bestaat uit meerdere componenten en is daardoor een bewerkelijk product dat op de juiste manier gebruikt moet worden. Een van de componenten is hars, dit zorgt voor de flexibiliteit, maar ook voor de stevigheid van betonstuc. Door de hars wordt het stucmiddel na het mengen snel hard, daarom moet u er niet teveel van maken wanneer u de componenten door elkaar mengt.

Betonlook laten aanbrengen door ArtiCiré

U heeft kunnen lezen dat de betonlook op bijna alle oppervlakten kan worden aangebracht. Voordat het aangebracht wordt, moeten de ondergronden echter wel gecontroleerd en eventueel behandeld worden. Betonstuc is een product dat vrij moeilijk aan te brengen is. Voor een goed resultaat is het daarom belangrijk om een ervaren stukadoor in te schakelen.
ArtiCiré is niet alleen een ervaren stukadoor, wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van de betonlook. Wij werken dagelijks met betonstuc en weten daarom precies hoe we met dit geweldige product om moeten gaan. Tevens zorgen wij ervoor dat de oppervlaktes waar u de betonlook wilt geschikt zijn om deze op aan te brengen. Zo komt u nooit voor ongewenste verrassingen te staan wanneer u zelf de betonlook probeert aan te brengen.

Wilt u de betonlook op de vloer, muren of op een meubel? Betonstuc kan op bijna alle oppervlaktes aangebracht worden. Voor het mooiste resultaat kunt u deze klus het best uitbesteden aan ArtiCiré. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een offerte? Vult u dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente