In welke kleuren is betonlook verkrijgbaar?

De stoere, ruwe en luxe look van beton verovert steeds meer huiskamers, badkamers, keukens en bedrijfsvloeren in Nederland. Dat is niet zo verwonderlijk, de betonlook blijkt namelijk in bijna iedere interieurstijl te passen. Wilt u een modern en strak kantoor? Laat de vloeren en wanden dan strak afwerken met de betonlook. Wilt u de industriële stijl in uw appartement toepassen? Maak dan gebruik van de combinatie hout, metaal en betonlook. Houdt u meer van een warm en landelijk interieur? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wand in de betonlook, misschien wel in de prachtige kleur Beige Marrone van Cemcolori. Betonlook is namelijk in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar.

 Waar wordt de betonlook mee gemaakt?

De betonlook is een term voor materialen waarmee de betonlook nagemaakt kan worden, zonder dat het echt beton is. Door de opkomst van de industriële interieurstijl ontstond er een vraag naar de mogelijkheid om beton toe te passen in bestaande woningen. Fabrikanten uit allerlei takken spelen daarop in en ontwikkelen nu producten zoals betonlook verf, betonlook laminaat en betonlook behang. Het nadeel van deze producten is echter dat het resultaat een overduidelijke imitatie is. Gelukkig bestaat er een product dat wel het gewenste resultaat geeft, namelijk betonstuc.

Betonstuc is een verzamelnaam voor producten op basis van cement waarmee de betonlook zeer realistisch wordt aangebracht op verschillende ondergronden. De verschillende soorten betonstuc zijn:

·       Beton ciré;
·       Microcement;
·       Beal Mortex;
·       Cemcolori.

Het voordeel van al deze producten is dat ze kunnen worden toegepast op vrijwel iedere stabiele ondergrond. Het maakt niet uit waar u de betonlook wilt laten aanbrengen; op de vloer, plafond of wand, in de keuken, woonkamer of douche - alles is mogelijk. Betonstuc is namelijk waterdicht. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende tinten en kleuren betonlook. Natuurlijk kunt u kiezen voor de originele grijze betontinten, van licht naar donker. Maar betonlook is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Bij de meeste betonstuc merken moet er tijdens het mengen van het product een pigmentpoeder worden toegevoegd om de gewenste kleur te verkrijgen. Dat geldt niet voor het merk Cemcolori.

verschillende kleuren betonlook

Verschillende kleuren betonlook

De grote voordelen van Cemcolori

Cemcolori is een merk betonstuc dat enkele grote voordelen heeft boven andere betonstuc merken. Het product bestaat namelijk uit een mengsel van cement en hars. Deze speciale hars zorgt ervoor dat Cemcolori van nature 100% waterdicht is. Bij andere soorten is er een coating nodig die zorgt voor de waterdichtheid. Wanneer deze coating slijt zouden er problemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld in de badkamer.

Het andere grote voordeel van Cemcolori zit in de naam. Dit is een samenvoeging van de woorden cement en color, of te wel kleur. Deze betonstuc is namelijk in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, tevens hoeft deze kleur niet als pigment te worden toegevoegd. Het product heeft zelf al de gewenste kleur. Zodoende kan er geen kleurverschil ontstaan wanneer het product gemengd moet worden.

De verschillende kleuren betonlook van Cemcolori

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de traditionele grijze betonlook kleuren bij Cemcolori. Deze zijn verkrijgbaar in 13 verschillende tinten van licht naar donker met de namen:
·       Grigio Ardesia
·       Grigio Calcestruzzo
·       Grigio Muschio
·       Grigio Quarzo
·       Grigio Scuro
·       Grigio Setra
·       Grigio Traffico
·       Grigio Pietra
·       Tele Grigio
·       Graffito Brunastro

Houdt u van een hele lichte tint betonlook dan kunt u kiezen voor bijna wit stucwerk:
·       Bianco Perla
·       Bianco Traffico

Natuurlijk zijn er ook donkere betonstuc kleuren verkrijgbaar:
·       Nero Intenso
·       Nero Traffico

Daarnaast heeft Cemcolori tevens betonstuc in hun collectie in verschillende bruintinten zoals:

·       Marrone Aranicio
·       Marrone Terra
·       Beige Verdastro

Wilt u een echt opvallende kleur betonstuc, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Rosso Pormodoro. Deze licht rode kleur zorgt voor een zeer luxe uitstraling voor bijvoorbeeld een badkamer. Maar er zijn nog andere opvallende kleuren mogelijk.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kleuren waar u voor kunt kiezen als u betonlook van Cemcolori laat aanbrengen. Cemcolori is in 23 verschillende standaardkleuren verkrijgbaar. Daarnaast is deze betonstuc sinds kort ook in 9 nieuwe trendkleuren beschikbaar. Kunt u in dit rijke aanbod niet de kleur vinden die u mooi vindt, dan maakt Cemcolori op aanvraag het product in de gewenste RAL-, of NCS kleur.

De betonlook laten aanbrengen

De betonlook is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en tinten. U kunt natuurlijk kiezen voor de stoere uitstraling van grijs of donker beton. Houdt u niet van deze kleuren, dan zijn er nog keuzes genoeg voor u. Zo kunt ook u profiteren van de aantrekkelijke voordelen en mogelijkheden van betonstuc voor uw woning of bedrijf.

Wilt u de betonlook laten aanbrengen? Laat dit dan doen door een erkend en gecertificeerd stukadoor. ArtiCiré heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van de betonlook in woningen en bedrijven. Wij werken uitsluitend met Cemcolori; wat ons betreft het beste betonstucmiddel.

Heeft u interesse of vragen? Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren, maar u kunt ons ook mailen of het contactformulier invullen. Wij reageren hier zo spoedig mogelijk op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente