Wat is betonlook?

Tegenwoordig kunt u er bijna niet meer omheen; de betonlook is hartstikke populair. Sla maar eens een woontijdschrift open en u ziet de betonlook trend voorbij komen. Betonlook vloeren, betonlook wanden, betonlook meubels. Maar ook in de keuken of de badkamer is de betonlook heel erg populair. Maar wat is de betonlook nu precies? Hoe kunt u het toepassen in uw woning? En hoe kunt u een betonlook creëren?

Manieren om betonlook toe te passen in uw woning

Betonlook; de naam zegt het eigenlijk al. Het is een verzamelnaam voor alles wat de uitstraling heeft van beton of er op lijkt. Betonlook geeft een stoere en strakke uitstraling aan ieder interieur, of u het nu toepast op uw muren in de badkamer of uw vloer in de woonkamer. Er zijn verschillende manieen waarop u de betonlook kunt toepassen in uw woning. We noemen er een paar. 

Betonlook accessoires

De makkelijkste en snelste optie om de betonlook terug te laten komen in uw interieur is het toevoegen van accessoires. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vaas van beton, een barkruk of zeepdispensers? Tegenwoordig zijn er ook veel lampen die gemaakt worden van beton of een betonlook hebben. Deze passen uitstekend in een industriële inrichting.

Betonnen vloer

Een andere optie voor het terug laten komen van de betonlook is de keuze voor een betonlook vloer. Er zijn vele mogelijkheden om een betonlook vloer te creëren, zoals een PVC vloer en een gietvloer, maar u kunt ook laminaat laten leggen met een betonlook.

Betonlook muur

Ook leuk; een muur beschilderen met betonverf. Dit geeft direct een stoere uitstraling aan de ruimte en het is heel gemakkelijk zelf te doen.

Betonlook in uw badkamer

Ook in de badkamer wordt de betonlook steeds populairder. Het ziet er niet alleen mooi en strak uit, u kunt ook heel gemakkelijk verschillende stijlen met elkaar combineren. Voor een betonlook in uw badkamer kunt u het beste gebruik maken van beton ciré of betonstuc. Betonstuc is naadloos, kras-, en waterbestendig en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het ook nog eens heel hygiënisch; schimmels en bacteriën kunnen zich moeilijk hechten aan het materiaal.

Verschillende mogelijkheden betonlook

Om de betonlook te creëren heeft u twee mogelijkheden; betonverf of betonstuc.

Betonverf

Betonverf is een makkelijke en betaalbare manier om snel een betonlook te creëren in uw woning. U kunt er muren, vloeren en meubels mee verven. Het is toepasbaar op cement, maar ook op hout of kunststof. Houd u dan wel rekening met het verschil tussen betonverf en betonlook verf. Betonverf kunt u gebruiken op beton en andere ondergronden van steen. Betonlook verf kunt u gebruiken om hout te verven, maar ook kunststof en andere materialen. Beide verven garanderen een betonlook.

Betonstuc of beton ciré

Beton ciré komt oorspronkelijk uit Frankrijk en vertaalt letterlijk als gewreven beton. Betonstuc is een ideaal product voor iedere ruimte in huis. Het is een unieke samenstelling van cement en een speciale harssoort, wat het product elastisch en compleet waterdicht maakt.

Bent u een doe-het-zelver en bekend met stucen? Dan zou u betonstuc zelf aan kunnen brengen. U zou met betonstuc een prachtige wand in uw badkamer kunnen maken of uw wastafel omtoveren in industriële stijl. Met betonstuc bent u ook niet beperkt tot de standaard grijstinten; het is namelijk verkrijgbaar in oneindig veel kleuren. Dit komt omdat er pigment wordt toegevoegd aan het cement.

Het fijne van betonstuc is dat het praktisch op elke ondergrond aangebracht kan worden. Denkt u dan bijvoorbeeld aan gips, hout, oud tegelwerk of beton. Ook kunt u met betonstuc zeer diverse stijlen creëren; van industriëel tot modern en landelijk.

Een betonlook voor uw woning

Wilt u een betonlook creëren in uw woning? Wilt u een keuken met industriële look? Of een badkamer met betonlook? Betonstuc aanbrengen is gespecialiseerd werk. Heeft u dit nog nooit eerder gedaan, dan kunt u dit het beste uitbesteden. Er komt veel kijken bij het correct aanbrengen van betonstuc, het is een ambacht op zich. Voor een optimaal resultaat kunt u dit dus het beste uitbesteden.

Kiest u er wel voor om het zelf te doen? Bereid uzelf dan goed voor. Door gebruik te maken van de juiste tools en door veel te oefenen, is het absoluut mogelijk om betonstuc succesvol aan te brengen. Wilt u verzekerd zijn van een perfect resultaat? En heeft u er zelf geen ervaring mee of geen tijd voor? Laat uw stucwerk dan verzorgen door ArtiCiré.

ArtiCiré werkt met het product Cemcolori; een uniek product met vele voordelen. Daarnaast heeft ArtiCiré jarenlange ervaring met stukadoren. Wilt u hier meer informatie over? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van betonstuc in bijvoorbeeld uw badkamer? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag!

U kunt ook direct een offerte aanvragen. Maak hiervoor gebruik van ons contactformulier.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente