Wat zijn de voor- en nadelen van de betonlook?

De populairste trend op woon- en interieurgebied is de betonlook. Jarenlang werd beton gezien als een kil en saai, maar de laatste jaren wordt de look steeds meer omarmd. Sterker nog, de betonlook is niet meer weg te denken uit een modern interieur. Zou dat alleen maar komen door de stoere uitstraling van de betonlook of heeft de betonlook nog meer voordelen? En heeft het eigenlijk ook nadelen? In dit artikel leest u alles over de voor- en nadelen van de betonlook.

 Wat is de betonlook?

De naam betonlook zegt het eigenlijk al; het lijkt op beton, maar het is het niet. Om de betonlook in woningen aan te brengen zijn andere producten ontwikkeld dan echt beton. Beton moet namelijk gegoten worden en heeft het nadeel dat het erg zwaar is. Dit zijn twee redenen waarom het minder geschikt is om in bestaande woningen toe te passen. De betonlook kan echter heel realistisch worden nagebootst met deze nieuwe producten. U kunt op verschillende manieren de betonlook in uw huis realiseren. De twee meest gebruikte manieren zijn met betonstuc en met betonverf. Andere producten richten zich vooral op de betonlook voor de vloer, zoals betonlook laminaat, betonlook linoleum en betonlook opzetstukken voor de trap.

Betonstuc en betonverf zijn ook voor andere toepassingen geschikt, zoals muren, plafond en meubels. Deze producten hebben beide hun voor- en nadelen.

Wat zijn de voordelen van de betonlook?

Een groot voordeel van de betonlook is dat het met veel verschillende interieurstijlen te combineren is. Voorheen werd het vooral geassocieerd met de industriële stijl, maar de betonlook blijkt ook erg goed te passen bij een landelijk interieur, of bijvoorbeeld bij een woning in de Scandinavische stijl. Het eerste voordeel van de betonlook is dus zijn veelzijdigheid.

Een ander voordeel van de betonlook is dat het zorgt voor een luxe en rustige uitstraling. Dit komt omdat vloeren en wanden naadloos worden afgewerkt. Een kamer kan daardoor ruimtelijker worden en daarmee rustiger. Dit effect kan vooral worden bereikt wanneer de betonlook wordt aangebracht met betonstuc. Dit product heeft veel mogelijke afwerkingsmogelijkheden en maakt van oude wanden weer een prachtig strak geheel.
Dit toont aan dat de voordelen ook afhankelijk zijn van het product wat u gebruikt. Betonstuc zorgt voor de meest realistische betonlook, bovendien is het een uniek product met veel voordelen. Betonstuc is namelijk erg duurzaam, slijtvast en waterdicht. Hierdoor is het zeer geschikt voor de keuken, het toilet en de badkamer.

Wat zijn de nadelen van de betonlook?

Ook de nadelen van de betonlook zijn afhankelijk van het product dat u gebruikt om de betonlook mee te realiseren. Betonverf heeft meerdere nadelen ten opzichte van betonstuc. De belangrijkste is dat het een onnatuurlijk product is dat daardoor geen echte betonlook geeft. Als u gaat voor de betonlook, dan moet het zo goed mogelijk op beton lijken.

Betonverf is duidelijk een imitatie. Logisch eigenlijk, want de echte betonlook wordt alleen verkregen met een product op basis van cement. Betonverf heeft nog meer nadelen, het is namelijk veel minder duurzaam dan betonstuc. Een kras op de betonverf is zo aanwezig en neemt de hele betonlook weg.

Het enige nadeel van betonstuc is dat het moeilijker is om aan te brengen. U moet echt een goede stukadoor zijn om de betonlook met betonstuc te realiseren. Wilt u de betonlook in uw huis of kantoor? Dan kunt u dit het best uitbesteden aan een ervaren stukadoorsbedrijf zoals ArtiCiré. Dit bedrijf specialiseert zich in het creëren van de betonlook op vloeren, wanden, plafonds en meubels in woningen en bedrijven. ArtiCiré heeft jarenlange ervaring op gebied van stukadoren en werkt met betonstuc van hoge kwaliteit, namelijk Cemcolori.
De naam Cemcolori zegt het eigenlijk al, cement verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. U bent dus niet afhankelijk van de standaard grijze betonlook kleuren. Betonstuc kan worden aangebracht in elke kleur die u verlangt. Geïnteresseerd geworden in de betonlook? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u informeren over alle mogelijkheden en eventueel een offerte voor u opstellen. U kunt ons bereiken via ons telefoonnummer, via mail of ons contactformulier.

De voor- en nadelen van de betonlook op een rij

Voordelen van de betonlook:

 • De betonlook is toepasbaar in veel interieurstijlen;
 • De betonlook zorgt voor een strak en naadloos geheel;
 • Dit geeft rust en een ruimtelijk effect;
 • Betonstuc is een uniek product met veel voordelen;
 • Betonstuc is waterdicht, duurzaam en onderhoudsvriendelijk;
 • De betonlook is warmer dan echt beton en te combineren met vloerverwarming;
 • De betonlook aanbrengen met betonverf is makkelijk zelf te doen.

Nadelen van de betonlook:

 • De betonlook van betonverf geeft geen realistisch beton gevoel;
 • De betonlook van betonverf is minder bestendig tegen krassen;
 • De betonlook van betonverf is een laag verf over een ondergrond dus veel minder sterk;
 • Betonstuc is moeilijk zelf aan te brengen, daarvoor heeft u een stukadoor nodig.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente