Wat is de prijs van betonlook stucwerk?

Betonlook stucwerk wordt steeds vaker toegepast als afwerkingsproduct voor de vloer en wanden. Niet alleen particulieren willen de look om hun interieur te moderniseren, ook in bedrijven wordt betonstuc steeds vaker toegepast. Dat zal ongetwijfeld komen door de unieke uitstraling van de betonlook, maar ook vanwege het gebruiksgemak. Betonstuc is namelijk een product met vele voordelen en toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond. Heeft u een bedrijf en wilt u een prachtige, onderhoudsvriendelijke vloer? Of wilt u de betonlook toepassen in uw woning, bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer? We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten, maar dat u zich vooral afvraagt wat eigenlijk de prijs is van betonstuc.

 In dit artikel vertellen we alles over de betonlook en betonstuc en tonen we u de prijzen van verschillende toepassingen.

Wat is betonlook?

Betonlook is een verzamelnaam voor producten die de look van beton nabootsen. Sinds enige jaren is beton als product in interieurs in opkomst. Dit komt omdat er steeds meer oude fabriekspanden werden opgekocht en verbouwd tot woningen. De oude betonnen vloeren, wanden en plafonds van de fabriek bleven vaak achter. De industriële interieurstijl was een feit en werd steeds populairder. Zo populair dat interieurstilisten beton ook als materiaal in bestaande woningen wilde gaan gebruiken. Echt beton is daar echter niet geschikt voor, het is zwaar en moet gegoten worden in een mal.

De markt speelde hierop in en ontwikkelde producten zoals betonlook verf, betonlook laminaat en betonlook behang. Deze producten zijn echter duidelijk geen echt beton, maar er bestaat een product dat wel de echte look realiseert, namelijk betonstuc. Dit is een product op basis van cement, daarom lijkt het op en voelt het als echt beton.

Waar kan betonstuc worden toegepast?

Betonstuc kan op alle stabiele ondergronden worden toegepast. Hiermee wordt een look gecreëerd die uniek is, want de manier waarop het aangebracht wordt bepaald het resultaat. Wilt u een ruwe en stoere look? Of kiest u liever voor een strakke en luxe uitstraling? Met betonstuc is precies het resultaat te verkrijgen dat u voor ogen heeft. Hierdoor is betonlook geschikt voor veel verschillende interieurstijlen zoals industrieel, modern en landelijk. Vanwege de vele voordelen is betonstuc ook heel goed toepasbaar in verschillende ruimtes. Betonstuc is namelijk:

  • Geheel waterdicht;
  • Sterk en duurzaam;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Naadloos en schimmelwerend;
  • In vele kleuren verkrijgbaar;
  • Op vrijwel iedere ondergrond toepasbaar.

Heeft u een nieuwe vloer nodig voor een showroom? Wilt u een toilet in uw restaurant laten aanleggen dat luxe uitstraalt, maar ook onderhoudsvriendelijk is? Wilt u een achterwand in uw keuken die stoer oogt en makkelijk schoon te houden is? Dan is betonstuc het product voor u! Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen van betonstuc. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u? Neemt u dan contact op met ArtiCiré.

Wat is de prijs van betonlook?

Er bestaan verschillende soorten betonstuc, bovendien is het aanbrengen van betonstuc op bepaalde voorwerpen lastiger te realiseren. Daarom kunnen we alleen een gemiddelde prijs van betonlook geven. Deze ligt ongeveer tussen €50 per m² en €120 per m². 
Een ruimte die bewerkelijk is om de betonlook in aan te brengen is de badkamer. Deze heeft namelijk veel aandacht nodig om alles goed af te werken. In sommige gevallen moeten er enkele tegels verwijderd worden. Er moet een primer aangebracht worden en het waterdicht maken van de betonstuc vergt wat meer werk.

Andere toepassingen die iets duurder zullen zijn is het aanbrengen van betonstuc op een meubel, trap of aanrechtblad. Hier zitten veel hoeken en randen aan, waardoor het simpelweg meer werk is om een goed resultaat te krijgen. In principe werkt het zo dat als u grote oppervlakten laat behandelen, dat dit voordeliger zal zijn. Dus voor een vloer of wand met betonlook zal de prijs iets lager liggen.

Wat zijn de prijzen van verschillende producten?

Er bestaan verschillende soorten betonstuc. Met al deze producten wordt de betonlook gerealiseerd. Verdere overeenkomsten zijn dat ze allen zorgen voor een waterdichte afwerking, ze zijn toepasbaar op bijna alle ondergronden en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Cemcolori springt iets boven de concurrentie uit. Dit merk is namelijk in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar en het is van nature waterdicht. De andere producten hebben een waterdichte afwerking nodig. Er is slechts 1 mm betonstuc nodig van Cemcolori om een voor een waterdichte afwerking te zorgen.

De gemiddelde prijs voor de afzonderlijke betonstuc producten zijn:
Betonciré         € 50 per m²
Microcement    € 55 per m²
Cemcolori         € 60 per m²

Laat het aanbrengen van betonstuc verzorgen door ArtiCiré

Heeft u interesse in de betonlook voor uw bedrijf of woning? Laat de betonstuc dan aanbrengen door ArtiCiré. Stukadoren is namelijk werk voor een vakman. Tevens is betonstuc een iets ander materiaal dan normaal stucwerk. ArtiCiré is een specialist in het aanbrengen van de betonlook. Wij werken uitsluitend met Cemcolori, dit doen we omdat dit product zorgt voor het beste resultaat.

Wilt u meer weten over de betonlook of wat de prijs zal zijn voor een project bij u? Neem dan gerust contact met ons op. Hiervoor kunt u het contactformulier invullen, maar u kunt ons ook bellen of mailen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente