Tips voor een stoere en industriële look in huis of bedrijf

De industriële interieurstijl wordt steeds vaker toegepast in horecabedrijven en winkels, maar ook in woningen. Deze moderne en stoere stijl spreekt steeds meer mensen aan en dat is begrijpelijk. De industriële stijl is namelijk heel goed te combineren met duurzame en natuurlijke materialen. Hierdoor ontstaat niet alleen een stoere uitstraling, maar ook een gezellige en warme sfeer.

 Een stoer maar warm interieur kan niet alleen heel sfeervol zijn, maar ook heel praktisch. Dat bevordert het wooncomfort, maar is ook erg belangrijk voor bedrijven. Een naadloze betonlookvloer, of een wand met een uitstraling van steen, past bijvoorbeeld heel goed in de industriële stijl en is dankzij het gebruikte materiaal erg praktisch.

In dit artikel geven we u nog meer tips hoe u de industriële stijl in uw woning of bedrijf kunt toepassen om precies de sfeer te creëren die u voor ogen heeft.

Maak gebruik van stoere materialen

De keus voor materiaal is erg belangrijk wanneer u op zoek gaat naar nieuwe meubels of accessoires. Om een stoere en industriële sfeer te creëren kunt u gebruik maken van de volgende materialen:

  • Staal en metaal. De industriële stijl ontstond door het opkopen van oude fabrieken en deze om te vormen tot appartementen. Staal was een van de meest gebruikte materialen, sterk en duurzaam, dus het bleef achter. U kunt kiezen voor meubels met stalen details, zoals stoelen en tafels met metalen poten. Wat accessoires betreft zou een grote metalen lamp niet misstaan.
  • Een ander materiaal dat niet mag ontbreken is steen of beton, deze hebben namelijk een duurzame en sterke uitstraling. Als u geluk heeft dan zou u een oude bakstenen muur in uw woning of bedrijfspand kunnen blootleggen. De meesten van ons hebben dat geluk echter niet, maar dan zou u ervoor kunnen kiezen om een wand te voorzien van betonstuc.
  • Materialen die erg goed passen in deze stijl zijn natuurlijke materialen zoals leer, hout en wol. Deze materialen kunt u terug laten komen in meubels en accessoires zoals een bank of stoel, kussens, kleden en touw of gevlochten riet. Dit zorgt voor een mooi contrast met de stoere maar koele materialen als steen, metaal en beton. 

Kies voor opvallende accessoires

Om de industriële stijl in uw woning, café of winkel compleet te maken is een statement piece nodig; een bepaald decorstuk dat bepalend is voor de sfeer in de ruimte. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote oude fabrieksklok aan een betonlook muur of een grote industriële lamp als centraal punt in de ruimte. Heeft u een winkel of café, dan kunt u een oude werkbank gebruiken om producten te etaleren of voor gasten om aan te zitten. Kies niet voor teveel accessoires. Beter enkele opvallende items dan een massa aan prullen.

industriële look aanbrengen

Laat een betonlook vloer aanleggen

De sfeer in een woning of bedrijfspand wordt vaak bepaald door de vloer. Om een stoere en industriële sfeer te creëren kunt u dus het best kiezen voor een vloer die kracht uitstraalt. Zo’n vloer kunt u realiseren door te kiezen voor een vloer van betonstuc. Dit materiaal is ontwikkeld om de betonlook mee aan te brengen. Betonstuc kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht. Het resultaat is een vloer met een naadloze beton of steen uitstraling. Betonstuc is zeer geschikt voor vloeren, want het is compleet waterdicht en zeer duurzaam. Hierdoor heeft u jarenlang plezier van een vloer die tevens heel onderhoudsvriendelijk is. Een betonlook vloer zorgt voor die stoere sfeer die u zoekt en is tevens zeer praktisch.

Cemcolori is een soort betonlook merk. De standaard betonstuc van dit merk is al zeer geschikt voor vloeren, maar ze hebben ook De Rough ontwikkeld, een betonstuc dat zorgt voor een levendig oppervlak en een ruigere uitstraling. Hierdoor wordt vuil op de vloer veel minder zichtbaar.

Naadloze beton en steen uitstraling in de badkamer

Andere ruimtes die zeer geschikt zijn om de industriële stijl in toe te passen is de badkamer en het toilet. U zou dit kunnen doen door deze ruimtes geheel met betonstuc te laten aanbrengen. Dit zorgt voor die stoere uitstraling, maar ook voor meer ruimtelijkheid en rust. Bovendien zijn de badkamer en het toilet makkelijker schoon te maken wanneer ze geheel naadloos zijn afgewerkt. Betonstuc en de industriële look combineren erg goed met wit sanitair en stoere houten badkamermeubels.

De betonlook laten aanbrengen door ArtiCiré

Wilt u ook die stoere industriële stijl in uw woning of bedrijf? Hopelijk hebben onze tips u geholpen om dit te realiseren. Met betonstuc kunt u erg goed die naadloze beton- en steen uitstraling realiseren. Bent u geen ervaren stukadoor? Laat het dan uitbesteden aan ArtiCiré.
ArtiCiré is gespecialiseerd in het aanbrengen van de betonlook in woningen en bedrijven. Vloeren, wanden, meubels, keuken en badkamers; bijna alles kan voorzien worden van de betonlook. Wilt u ook die uitstraling? Laat het dan door ons aanbrengen. Wij werken met Cemcolori, een prachtig product dat zorgt voor een zeer natuurlijke, stoere en luxe sfeer in uw woning of bedrijf. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u? Vul dan het contactformulier in, we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente