Een betonlook buiten; wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel mensen die het mooi vinden; een betonlook in de tuin. En dat is het natuurlijk ook. Beton staat erom bekend een stoere uitstraling te hebben en om deze reden past het perfect in een industriële tuin. Er zijn verschillende manieren om een betonlook te creëren in uw tuin. U kunt hier natuurlijk echt beton voor gebruiken, maar betonverf is ook een mogelijkheid. Of wat dacht u van betonstuc? In dit artikel geven we u een aantal inspirerende ideeën voor een betonlook in uw tuin en beschrijven we de verschillen tussen betonstuc, beton verf en echt beton.

Een betonlook veranda

Wilt u een betonlook creëren in uw tuin? Wat dacht u van uw veranda? Een veranda is vaak overkapt, wat het uitermate geschikt maakt om te verven met betonverf. U zou meubels kunnen voorzien van een betonlook, maar ook de wanden of accessoires.

Betonlook meubels

Een tafel van beton staat natuurlijk hartstikke stoer in uw industriële tuin. Echt beton heeft echter wel wat nadelen. Niet alleen is het hartstikke zwaar en daarom niet gemakkelijk te verplaatsen, de randen worden ook vaak rafelig en scherp. Wilt u een echte betonlook, maar niet de nadelen van echt beton, dan zou u gebruik kunnen maken van betonstuc.
Betonstuc kan aangebracht worden op muren en vloeren, maar ook op meubels. Het bestaat uit een mengsel van cement, hars en pigmentpoeder. De hars in betonstuc zorgt ervoor dat het product sterk en flexibel is en makkelijk schoon te maken. De pigmentpoeder maakt het mogelijk om betonstuc in iedere gewenste kleur aan te brengen. Dit geeft wat meer mogelijkheden dan het standaard grijs.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk betonverf. Met betonverf kunt u heel gemakkelijk en snel verschillende meubels en accessoires in uw tuin voorzien van een betonlook. Heeft u bijvoorbeeld een aantal houten meubels in uw tuin staan die wel een update kunnen gebruiken? Dan is betonverf een prima optie. Het is ook mogelijk om tafeltjes van een betonlook effect te voorzien.

Betonlook muur

Een betonlook muur is een andere stoere optie voor op uw veranda. Een betonlook muur geeft uw tuin direct een stoere uitstraling. Wilt u een geweldige blikvanger in uw tuin, dan is een betonlook muur een goed idee. Deze betonlook op uw muur kunt u ook weer op twee verschillende manieren creëren; met betonverf of betonstuc.

Betonlook accessoires

Een andere mogelijkheid om snel een industriële sfeer te creëren in uw tuin zijn betonlook accessoires. Wat dacht u van een betonlook bloempot of betonlook lampjes? U kunt hier heel gemakkelijk betonverf voor gebruiken. U zou dan zelfs meerdere kleuren betonverf met elkaar kunnen combineren.

Uw muur voorzien van de betonlook

Wilt u uw muur voorzien van een betonlook? En wilt u dit doen met betonlook verf? Dan is het allereerst belangrijk dat u de ondergrond en de structuur van uw muur mooi vindt. Met een betonlook verf kunt namelijk geen structuur creëren; het is geen opvulmiddel. De originele structuur van de muur blijft u dus altijd zien. Het is wel een mogelijkheid om de muur licht op te schuren.

Een betonlook verf is iets anders dan normale verf. Betonlook verf is veel dikker dan de standaard buitenverf en bevat witte, kleine balletjes. Wanneer deze witte balletjes uitgesmeerd worden, krijgt u een soort uitveegeffect. Des te meer u het uitveegt, des te rustiger wordt het resultaat. Dit zorgt ervoor dat er een betonlook gecreëerd wordt. U kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren betonverf en twee primers. Samen is dit goed voor tien kleurencombinaties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zwarte betonlook verf, maar er is bijvoorbeeld ook bruine, taupe en grijze betonverf verkrijgbaar.

Een groot voordeel van betonverf is dat u het gemakkelijk zelf kunt doen. Een nadeel is dat het snel slijt. Wanneer u het bijvoorbeeld op uw terras aan zou brengen, zult u dit een paar keer per jaar moeten herhalen wil het mooi blijven.

Een betonlook creëren met betonstuc

Een andere mogelijkheid voor het realiseren van een betonlook muur is door gebruik te maken van betonstuc. Bij ArtiCiré maken we gebruik van het product Cemcolori. Dit is een naadloze, waterdichte en onderhoudsvriendelijke betonlook afwerking. Dit product wordt veel toegepast op muren, maar het zou ook perfect gebruikt kunnen worden om uw meubels te voorzien van een betonlook.

Het mooie van Cemcolori is dat het van nature waterdicht is en een natuurlijke en robuuste uitstraling heeft. Dit is uniek wanneer u het vergelijkt met andere producten op de markt. Andere producten moeten namelijk achteraf waterdicht worden gemaakt. Vaak wordt dit gedaan door het de muur of het meubel af te lakken, te impregneren of te waxen. Ontstaat er echter slijtage na verloop van tijd, dan zouden er problemen kunnen ontstaan.

Wilt u uw tuin voorzien van een betonlook en heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen u graag. ArtiCiré heeft veel ervaring en kennis op het gebied van stukadoren en werkt uitsluitend met Cemcolori; het beste product op de markt. Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken door gebruik te maken van het contactformulier, maar u kunt natuurlijk ook gewoon bellen.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente