Wat kost betonlook stucwerk?

Bent u op zoek naar een afwerking voor uw vloer of de muren van uw keuken, woonkamer en keuken? Wilt u een landelijke sfeer in huis of juist een moderne en industriële look? Als u tevens van een unieke look houdt, met enorm veel mogelijkheden en gebruiksgemak, dan kan de betonlook wel eens de juiste keus voor u zijn!

In dit artikel kunt u alles lezen over hoe u de betonlook kunt gebruiken in bepaalde ruimtes, hoe het op uw muren wordt aangebracht en u kunt lezen hoeveel de betonlook kost.

Wat is betonstuc?

Betonstuc is een materiaal dat gebruikt wordt om vloeren, trappen, wanden en muren mee af te werken. Net als normaal stucwerk zorgt het voor een stijlvolle en strakke afwerking. De betonlook past heel goed in industriële interieurs, maar kan ook heel goed passen in een landelijke stijl. De betonstuc kan toegepast worden in alle ruimtes; in woonkamers, keukens en kantoren. Bepaalde merken betonstuc zijn volledig waterdicht, zoals Cemcolori. Daardoor is het zeer geschikt voor natte ruimtes, zoals de badkamer en het toilet.

Het zou kunnen dat u een andere benaming heeft gehoord voor betonstuc, zoals beton ciré en microbeton. Eigenlijk doen deze materialen hetzelfde; het realiseren van de betonlook.

De voordelen van betonstuc

Een betonlook op uw muur of vloer zorgt voor een harde en duurzame afwerking. Krassen zullen niet snel verschijnen op de betonlook muur of vloer. Een ander voordeel is dat het niet gevoelig is voor schimmels en bacteriën. Samen met de waterdichtheid is het een ideaal materiaal voor de keuken, badkamer en toilet.
Wanneer u de betonlook in uw huis of kantoor laat aanbrengen, dan kunt u profiteren van de volgende voordelen:

  • Strakke, naadloze en stijlvolle muren met veel sfeer;
  • Volledig waterdicht;
  • Duurzaam en slijtvast;
  • Zeer onderhoudsvriendelijk.

De betonlook in natte ruimtes

Vanwege zijn veelzijdigheid is de betonlook geschikt voor alle ruimtes in uw woning of kantoor. Maar de ruimtes waarbij u het meest kunt profiteren van de voordelen zijn de natte ruimtes, zoals de keuken, toilet en badkamer. Met betonstuc wordt namelijk een afwerking gerealiseerd die naadloos is en compleet waterdicht. Dat zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich niet meer op de voegen kunnen hechten. Door de afwerklaag zijn de muren en vloer bovendien heel makkelijk te reinigen.

Een ander voordeel is dat betonstuc over de bestaande tegels aangebracht kan worden. Sloop- en breekwerk is dus niet meer nodig. Dat scheelt een hoop werk en rommel in uw huis of kantoor. Het is wel belangrijk om het stucwerk door een erkende stukadoor te laten doen. Vooral voor de natte ruimtes is het van belang dat het stucwerk naadloos wordt gedaan, anders krijgt vocht alsnog een kans.

Cemcolori betonstuc

Cemcolori is een betonstuc waarmee ArtiCiré erg graag werkt. Het grote voordeel van dit product is dat het volledig waterdicht is. Bovendien is het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit is handig als u wel voor de voordelen van betonstuc wilt kiezen, maar niet houdt van de grijze betonkleuren.

Er bestaan meerdere varianten van Cemcolori. Zo is er een Cemcolori wand; deze is uitermate geschikt voor muren en wanden in uw badkamer, douche, keuken en woonkamer. Er bestaat tevens een Cemcolori voor de vloer en zelfs voor meubels. Met betonstuc kunt u meerdere kanten op, er kan een levendige muur gerealiseerd worden dat past in een landelijke sfeer. Maar natuurlijk is ook de strakke en industriële betonlook mogelijk.
Betonstuc van Cemcolori is op bijna alle oppervlakten aan te brengen. Er kunnen ook meerdere effecten en structuren mee gemaakt worden. U kunt dit het best laten doen door een ervaren stukadoor.

Wat kost betonlook stucwerk?

Bent u van plan om de muren in uw bestaande huis, nieuwbouwwoning of kantoor op te knappen? Kiest u dan voor de betonlook. Dit is niet alleen enorm veelzijdig en stijlvol in meerdere interieurs, het biedt ook enorme voordelen. De betonlook wordt aangebracht door een stuctechniek. Zo creëren wij een muur, wand of vloer die niet van echt beton te onderscheiden is. De klassieke kleuren voor beton zijn antraciet en muis grijs, maar bijna alle kleurschakeringen zijn mogelijk.

Het laten aanbrengen van de betonlook kost tussen de €60,- en €80,- per m². De prijs is mede afhankelijk van de grootte van de oppervlakten die u wilt laten bewerken. Wilt u alle muren in een ruimte laten stuken, dan zal de prijs iets lager liggen dan een enkele wand. Dat geldt ook voor de afwerking van natte ruimtes, waar het heel belangrijk is dat alle hoeken en naden goed afgewerkt zijn.

Hopelijk heeft u nu een goed inzicht van de voordelen, mogelijkheden en kosten van betonlook stucwerk. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u exact weten wat de kosten zijn voor een project in uw huis of kantoor? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente