Wat zijn de voor- en nadelen van een betonstuc badkamer?

Een enorme interieurtrend voor de badkamer is het gebruik van betonstuc. Een badkamer in de betonlook zorgt voor een stoer uiterlijk, maar geeft tegelijkertijd een gevoel van rust en luxe. Interieurstijlen veranderen met de tijd, ook voor de badkamer willen we meer dan alleen functionele tegels. Het moet een ruimte zijn waar we even kunnen ontspannen en terugtrekken, de dagelijkse drukte even achter ons kunnen laten. Om ons die rust te kunnen bieden is een badkamer nodig die van alle gemakken is voorzien, maar die ook de juiste uitstraling heeft. Daarom is de betonstuc badkamer een geweldige keus voor veel mensen. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk precies van een betonstuc badkamer? En heeft het ook nadelen? In dit artikel bespreken we deze vragen en laten u zien dat een badkamer in de betonlook ook iets voor u kan zijn.

De voordelen van een betonstuc badkamer

Het is steeds meer te zien in woon magazines en in woningen om ons heen; de betonlook. Denkt u er ook aan om deze stoere en luxe look in uw badkamer toe te passen? Misschien wilt u er meer over weten, zoals bijvoorbeeld alle voordelen van betonstuc? Want daar heeft betonstuc er een flink aantal van.

Een rustig en naadloos geheel

Een van de grote voordelen van betonstuc is dat het enorm veelzijdig is, het kan bijna overal toegepast worden. Op vloeren, op wanden, zelfs op meubels en in elke ruimte van een woning of bedrijfspand. De betonstuc is bovendien waterdicht, hierdoor is het ideaal voor natte ruimtes zoals de badkamer. Wanneer u een badkamer geheel voorziet van betonstuc, dan zal het een naadloos geheel worden. Dit zorgt niet alleen voor een rustige en strakke uitstraling, het zorgt er ook voor dat u geen randen of voegen meer heeft in de badkamer. Hier kunnen zich dus voortaan geen schimmels meer op hechten. Betonstuc is van zichzelf een schimmelwerend product.

Als u een wat speelser geheel wilt, dan zou u ook kunnen kiezen voor gebruik van verschillende materialen in de badkamer. De betonlook combineert namelijk erg goed met andere materialen, zoals hout en steen. In zo’n geval kunt u bijvoorbeeld alleen betonstuc aanbrengen op de wanden, of op een enkele wand.

Met betonstuc wordt uw badkamer uniek

Een betonstuc badkamer is altijd uniek, omdat het aangebracht moet worden. De manier van aanbrengen en schuren zorgt voor een badkamer met een unieke look. Hoe u de betonstuc gebruikt en afwerkt is geheel aan u en uw smaak. Er bestaan verschillende merken betonstuc, sommigen zijn waterdicht van zichzelf, anderen moeten worden voorzien van een laag lak om de waterdichtheid te verzekeren.

De unieke look kunt u versterken door te kiezen voor een bepaalde kleur. Betonstuc is namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. De karakteristieke grijze kleur van beton past heel goed in een badkamer, maar we kunnen ons voorstellen dat u liever een lichte kleur wilt om een ruimtelijk effect te creëren. Een betonstuc merk zoals Cemcolori is verkrijgbaar in maar liefst 23 standaard kleuren, daarnaast biedt het merk nog veel meer mogelijkheden aan.

Betonstuc is enorm onderhoudsvriendelijk

Betonstuc kan worden aangebracht op vrijwel elke stabiele ondergrond. Dat betekent dat u de betonstuc gewoon over de oude badkamer tegels kunt aanbrengen, mits deze nog goed vast zitten. U hoeft dus geen tegels te breken of slopen.

Daarnaast is de betonstuc badkamer heel eenvoudig te onderhouden. De badkamer is een plek die u graag hygiënisch en schoon wilt houden, ook al is vuil minder zichtbaar op betonstuc. Wekelijks schoonmaken met een sopje met warm water een PH neutraal schoonmaakmiddel is alles wat nodig is om de betonstuc badkamer schoon te houden. Om de betonstuc zo lang mogelijk goed te houden, kunt u de badkamer jaarlijks behandelen met een speciaal reinigingsmiddel.

betonstuc in badkamer

Badkamer met betonlook 

De nadelen van een betonstuc badkamer

Betonstuc heeft erg veel voordelen. U kunt zich misschien afvragen wat dan de nadelen zijn van betonstuc voor de badkamer. Dat zijn er niet veel, maar we willen ze toch even noemen om u goed te informeren.

Krasbestendigheid

Voor de duidelijkheid; betonstuc is een zeer duurzaam en slijtvast product. In tegenstelling tot echt beton of tegels is de krasbestendigheid van betonstuc echter iets minder. Daarentegen zal er minder snel iets stuk vallen als u betonstuc op de badkamervloer laat aanbrengen.

Moeilijker zelf aan te brengen

Betonstuc is een product dat wordt aangebracht door het te stukadoren op de ondergrond. Dat kan voor mensen een drempel zijn om zelf de badkamer te renoveren. Stukadoren is nog best een lastige klus om te doen. Dat geldt zeker voor de badkamer, omdat het belangrijk is om alle naden en randen goed strak en waterdicht te krijgen. Als u een badkamer wilt van betonstuc, dan kunt u dit het best uitbesteden aan een professionele stukadoor zoals ArtiCiré.

Kwestie van smaak

Ten slotte is het een kwestie van smaak of iemand de betonlook mooi vindt. Sommige mensen houden nu eenmaal van een standaard badkamer met tegels. Dit kan een nadeel zijn wanneer u bijvoorbeeld uw huis gaat verkopen en de potentiële koper haakt af vanwege de badkamer. Maar wij kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat iemand afknapt op een badkamer waar betonstuc goed is toegepast.

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente