Een betonstuc spatwand in de douche

Een betonstuc badkamer is de trend van dit moment. Een badkamer met betonstuc elementen heeft zowel rustgevende als authentieke kwaliteiten en is daarom enorm populair. Een badkamer die alleen functioneel is, is niet meer van deze tijd. Een badkamer is er om in te ontspannen, een ruimte waar we even kunnen ontsnappen aan de sleur van de dag. Om deze reden willen steeds meer mensen een badkamer met een rustgevende uitstraling, die daarnaast van alle gemakken voorzien is. Waarom kiezen steeds meer mensen voor een betonstuc badkamer? In dit artikel leggen we aan u uit waarom betonstuc ideaal is voor in de badkamer.

Een waterdichte spatwand in de douche

Betonstuc is een bijzonder materiaal dat toegepast kan worden in vrijwel iedere ruimte. Ook badkamermeubels kunnen gemaakt worden van betonstuc. Uw bad of wastafel kunnen zo voorzien worden van een prachtige betonlook. Of wacht dacht u van een waterdichte spatwand in de douche van betonstuc?

Omdat betonstuc watervast is, is het een ideale kandidaat voor vochtige ruimtes als de badkamer. U kunt er daarom voor kiezen om muren, vloeren en zelfs meubels te voorzien van betonstuc. Dit zorgt voor sereniteit en eenheid. Houdt u echter wat meer van spanning, beperk het gebruik van betonstuc dan alleen tot de vloeren of de wanden en kies bijvoorbeeld voor houten meubels. Dit zorgt voor een sfeervol en speels effect.

Een unieke en onderhoudsvriendelijke badkamer

Omdat het beton geschuurd en behandeld moet worden, is iedere betonstuc badkamer uniek. Iedere badkamer krijgt hierdoor namelijk een verschillende handtekening. Hoe de betonstuc uiteindelijk afgewerkt wordt, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Een badkamer van betonstuc is daarnaast ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Het is een perfecte badkamer voor mensen die liever niet al teveel aandacht besteden aan het schoonmaken van de badkamer. Betonstuc is geheel naadloos, dus u heeft niet langer te maken met vuil en schimmels tussen de voegen, wat u veel ziet bij een vloer of wand van tegels. Daarnaast is een betonstuc vloer of wand vuilafstotend. Behandelen van betonstuc hoeft maar sporadisch te worden gedaan. Het enige dat u hoeft te doen is het één keer per jaar schoonmaken met een speciaal schoonmaakmiddel. Als u uw douche dagelijks of wekelijks schoon wilt houden, doet u dit dan met een schoonmaakmiddel zonder zuurgraad. Dit zorgt ervoor dat de betonstuc niet beschadigt en het langer mooi blijft.

Waterdicht afwerken

Wanneer u een betonstuc spatwand in uw douche wilt, een betonstuc muur of bijvoorbeeld een bad, dan is het uiteraard belangrijk dat deze compleet waterdicht is. De meeste soorten betonstuc worden daarom waterdicht afgewerkt. Dit wordt gedaan met een epoxy coating die uit twee componenten bestaat; de 2 componenten epoxy coating. Een betonstuc dat van zichzelf al compleet waterdicht is, is Cemcolori. Dit product wordt ook afgewerkt met een beschermlaag, maar deze dient alleen om vuil af te stoten. Epoxy wordt met een lakroller aangebracht in twee tot drie lagen. Deze lagen worden erg hard, waardoor de afwerking het product geheel waterdicht maakt.

Een waterdichte spatwand van Cemcolori

Cemcolori is een uniek product op de betonstuc markt; het is namelijk geheel waterdicht. Waar andere betonstuc afgewerkt dient te worden met een speciale laag om het product waterdicht te maken, is Cemcolori dit al van zichzelf. Daarnaast is het ook nog eens naadloos, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in vele kleuren. Wilt u een betonlook uitstraling in uw badkamer, maar het wat speelser maken door te experimenteren met kleuren? Dan kan dat met Cemcolori. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de spatwand in uw douche te voorzien van een opvallende kleur.

Het unieke van Cemcolori is dat het niet meer waterdicht gemaakt hoeft te worden. Waar andere betonstuc nog geïmpregneerd of gelakt moet worden, is Cemcolori van zichzelf al waterdicht. Dit zorgt ervoor dat Cemcolori duurzamer is dan andere betonstuc. Bij andere betonstuc kunnen namelijk beschadigingen ontstaan als gevolg van slijtage. Bij Cemcolori is dit niet het geval; er wordt namelijk een speciale laklaag aangebracht die de betonstuc beschermt tegen vuilaanslag. Slijtage zal hierdoor minder snel optreden en daarnaast is de betonstuc goed reinigbaar.

Een waterdichte spatwand in uw douche van betonstuc

Of u nu de spatwand in uw douche wilt laten voorzien van betonstuc, of uw wanden of vloer, bij ArtiCiré bent u aan het juiste adres. Natuurlijk zou u ervoor kunnen kiezen om zelf de betonstuc aan te brengen, maar wilt u een goed resultaat, dan kunt u dit het beste laten doen door een ervaren vakman.

Wij werken uitsluitend met Cemcolori; het beste product op de betonstuc markt. Wij kunnen uw gehele douche voorzien van betonstuc, maar ook bepaalde elementen, zoals sanitair of meubels.

Wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren, maar u kunt ons natuurlijk ook mailen. Wanneer u uw contactgegevens achterlaat, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente