Wat komt er allemaal kijken bij het renoveren van uw badkamer?

Er komt heel wat kijken bij het renoveren van uw badkamer. Het is niet ongebruikelijk dat er onverwachte problemen opduiken en dat de kostprijs hoger uitvalt dan verwacht. Een goede voorbereiding in het halve werk. In dit artikel zetten we voor u op een rijtje waar u allemaal rekening mee moet houden bij het renoveren van uw badkamer en geven we u tips om uw vernieuwde badkamer goed te onderhouden.

De voorbereiding

Als u de renovatie van uw badkamer vlot wilt laten verlopen, is enig voorbereidend werk noodzakelijk. Wat wilt u veranderen in uw badkamer? Wat gaat het kosten? Maak een duidelijke planning van de uit te voeren werkzaamheden en het kostenplaatje. Houd er rekening mee dat de kosten altijd hoger uitvallen dan u gepland heeft. Door het maken van een duidelijke planning voorkomt u onvoorziene kosten, frustraties en tijdverlies wanneer u begint met het renoveren van de badkamer.

Maak een grondplan

Gelukkig hoeft u niet naar de winkel te gaan om al het sanitair en de badkamermeubels op te meten voordat u een grondplan maakt; de meeste meubels hebben standaardafmetingen. Pak gewoon een vel papier en begin met het uittekenen van het grondplan. Houd hiervoor een schaal aan van 1/50. Als u gebruik maakt van een A4-tje, dan heeft u voldoende ruimte voor een badkamer tot tien meter breed. Door kaartjes te maken van de elementen die u in uw badkamer wilt plaatsen (uiteraard op dezelfde schaal), kunt u op een gemakkelijke manier schuiven met de meubels totdat u de perfecte opstelling heeft gevonden.   

Schaf de materialen aan

Als u in uw huis maar één badkamer heeft, dan is het belangrijk dat u niet te lang bezig bent met de renovatie. Het is dus belangrijk om van tevoren al alle materialen en meubels aan te schaffen. Niet alleen kan het lang duren voordat u de juiste meubels en het juiste sanitair gevonden heeft, daarna heeft u ook nog te maken met de levertijd. Dit kan soms wel enkele weken in beslag nemen.

Tip: Wilt u een mooie betonlook op uw wanden in de badkamer? En wilt u gebruik maken van betonstuc? Neem dan ruim van te voren contact met ons op, zodat we uw nieuwe badkamer kunnen voorzien van prachtige betonstuc wanden.

 Controleer leidingen en afvoerbuizen

Wanneer de badkamer afgebroken is, kunt u makkelijk controleren of de afvoerbuizen en toevoerkranen niet beschadigd zijn. Gaan de kraantjes lastig open en dicht of ziet u kalkvorming? Dan kunt u deze het beste direct vervangen. Dit voorkomt dat u over een aantal jaren voor onverwachtse problemen komt te staan.

Heeft u nog wat ruimte in uw budget? Dan zou u er op dit moment ook voor kunnen kiezen om een waterontharder te plaatsen. Dit voorkomt namelijk dat er op je sanitair vuile kalkplekken ontstaan en dat de leidingen dichtslibben.

badkamer renoveren

Badkamer renoveren: tips en aandachtspunten

Uw badkamer onderhouden

Nadat uw badkamer gerenoveerd is, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk zo goed als nieuw houden. Goed onderhoud is hierbij erg belangrijk. In bijna alle huishoudens wordt de douche per dag meerdere malen gebruikt en dat laat zo zijn sporen na. We geven u een aantal tips om de goede staat van uw badkamer te garanderen.

Schoonmaken van de kranen

Als u uw kranen mooi glanzend wilt houden, maak dan geen gebruik van aggressieve en schurende schoonmaakmiddelen. Maak in plaats daarvan gebruik van een zachte doek en maak uw kranen schoon met een sopje van vloeibare, zachte zeep. Schuursponsjes kunt u beter vermijden. Het is daarnaast ook belankrijk om zeep nooit rechtstreeks aan te brengen op uw kraan, gebruik altijd een zachte doek of sponsje. Vervolgens spoelt u het goed af met water. Maak na het douchen de kranen droog met een handdoek om kalkaanslag te voorkomen.

Verwijderen van kalkvlekken

Kalkvlekken komen helaas veel voor in de badkamer. U leest vaak op internet dat u hier het beste azijn voor kunt gebruiken, maar dit kan ook nadelen hebben. Laat u azijn te lang inwerken op het oppervlak, dan zou het namelijk ook schade kunnen veroorzaken. Wilt u dus gebruik maken van azijn om kalkvlekken te verwijderen, spoel dan altijd grondig na met water. Antikalkproducten zijn vaak ook te aggressief. U kunt het beste gebruik maken van een schoonmaakmiddel op basis van citroenzuur.

Aanslag op tegels of wanden

Om aanslag op uw douchetegels of glazen wanden te voorkomen, kunt u het beste uw badkamer helemaal droogmaken na het douchen. Het vocht heeft op deze manier geen kans om zich op te hopen in de voegen. Schimmels hebben dan geen kans en u voorkomt hiermee vieze siliconenrandjes. De muren en douchewanden kunt u heel gemakkelijk drogen met een trekker.

Wilt u voorgoed af zijn van vuil en schimmels tussen de voegen van uw douchetegels? Denk dan eens aan het aanbrengen van een betonstuc wand in uw badkamer. Betonstuc is naadvrij en kan over alle ondergronden aangebracht worden. Daarnaast is het 100% waterdicht, vuilafstotend en heel gemakkelijk schoon te houden.

ArtiCiré is een ervaren stukadoor en werkt uitsluitend met Cemcolori; het beste product op de markt als het gaat om betonstuc. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente