De luxe uitstraling van een cement muur in de badkamer

We zien het steeds meer terug in badkamers; de betonlook. Op dit moment is het dé interieurtrend en met een goede reden. De betonlook heeft vele mogelijkheden, u bepaalt bijvoorbeeld zelf de uitstraling en sfeer. Sommige mensen houden van de matte en rustige structuur, anderen vinden de stoere en gevlekte look juist mooier. Tevens is de betonlook heel goed te combineren met verschillende interieurstijlen, zoals industrieel, modern en landelijk. De betonlook is niet alleen in de standaard grijze kleuren voorradig; u kunt ook kiezen uit lichte kleuren en aardetinten.

De betonlook kan op verschillende manieren worden gerealiseerd; met gewoon beton of betontegels. Het beste materiaal voor de betonlook is echter betonstuc of beton ciré. Een groot voordeel van betonstuc is dat het volledig waterdicht is. Daarom kan het heel goed toegepast worden in natte ruimtes, zoals de badkamer. Wilt u de stoere look van een cement muur in uw badkamer? Kies dan voor betonstuc!

Alternatieve opties voor betonlook in de badkamer

De betonlook is erg populair voor de badkamer. Naast betonstuc zijn er ook andere manieren om de betonlook in uw badkamer te realiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld betonverf gebruiken, dit is een voordelige optie. Voorwaarde is wel dat uw muren perfect glad moeten zijn om het strakke effect van een cementen muur te benaderen.

Er zijn verschillende soorten betonverf op de markt. De verf zorgt voor een naadloos geheel, is elastisch en waterdicht. Een nadeel van betonverf is echter dat het de look echt imiteert. Als u het bovendien gebruikt in de badkamer, dan zult u eerst de tegels moeten verwijderen om een echte betonlook te krijgen.

U zou ook kunnen kiezen voor echt beton; ook dat is een voordelige keus. Een nadeel is echter dat het afgewerkt moet worden. Het beton moet worden gepolijst en het heeft een speciale afwerking nodig om volledig waterdicht te zijn. Deze laag moet bovendien één keer in de zoveel tijd opnieuw aangebracht worden.

Tegels zijn de traditionele keus voor de badkamer, ook met betontegels kunt u de betonlook realiseren. Tegels staan bovendien heel mooi bij een cement muur in de badkamer. U kunt het daarom ook heel goed combineren. Nadeel is echter dat tegels niet naadloos zijn, juist die afgewerkte look zonder naden zorgt voor de stijlvolle en rustige uitstraling in de badkamer. Daarnaast is een cement muur zonder voegen en naden erg handig vanwege het feit dat vocht en schimmels geen vat meer krijgen in de badkamer.

Cementen muren in de badkamer van betonstuc

Om de betonlook te realiseren is betonstuc, of beton ciré, waarschijnlijk de grootste trend. Dat is geheel terecht, want dit product heeft de grootste voordelen en het zorgt voor de meest realistische cement look. Betonstuc is ook echt gemaakt van cement, bij sommige soorten wordt daar een coating overheen aangebracht. Andere merken betonstuc hebben hars verwerkt in het product. Deze hars zorgt voor de waterdichtheid, maakt het flexibel en bestendig tegen slijtage.

De betonstuc wordt op de muren aangebracht en zorgt voor een prachtig strak geheel. Het materiaal is ruw, dof en heeft afhankelijk van de kleur een stoere of luxe uiterlijk.

Een enkele cement muur in de badkamer

We kunnen ons voorstellen dat u de betonlook op alle muren van uw badkamer iets te teveel vindt. U kunt er ook voor kiezen om een enkele muur van betonstuc te voorzien. Betonlook is juist heel goed te combineren met wand- en vloertegels. Kies een mooie accentkleur voor de betonstuc muur en u krijgt een prachtig afgewerkte cement muur in de badkamer. U kunt dit bijvoorbeeld doen voor een spatwand, de wand achter de wastafel of juist in de douche.

Een cement muur in de badkamer; zelf doen of uitbesteden?

Wanneer u zelf handig bent in stukadoren, dan zou u zelf betonstuc in uw badkamer kunnen aanbrengen. Eigenlijk is het werk hetzelfde; u brengt laag voor laag over elkaar heen aan. Afhankelijk van het gebruikte product moet hierna een afwerklaag worden aangebracht met gebruik van een verfroller.

Voor de meesten onder ons geldt echter dat we niet handig zijn met stucwerk. Dat is begrijpelijk, want het is een zeer specialistisch klusje. Bovendien is het voor de badkamer zeer belangrijk dat alles naadloos wordt afgewerkt om vocht geen kans te bieden. Het maken van een cement muur in uw badkamer kunt u daarom het best uit laten besteden aan een professionele stukadoor. Deze heeft ook het beste inzicht in het product en de mogelijkheden.

ArtiCiré voor al uw betonstuc klussen

Wilt u een mooie muur van cement in uw badkamer? Wilt u die prachtige strakke betonlook in uw douche? Neemt u dan contact op met ArtiCiré. Wij zijn specialist in het realiseren van de betonlook, in woonkamers, keukens, bedrijven en natuurlijk badkamers. Wij gebruiken uitsluitend betonstuc van Cemcolori; wat ons betreft het beste product op de markt. Het grote voordeel van Cemcolori is dat het van nature volledig waterdicht is, extra afwerking heeft het daarom niet nodig. Dit product is bovendien in enorm veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder 23 standaard kleuren. Maar kijkt u ook eens naar de speciale trendkleuren, zeer geschikt voor een cement muur in uw badkamer!

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente