Kies voor een betonlook badkamervloer

Wanneer u de badkamer aan het renoveren bent, dan zijn er een aantal keuzes die u moet maken, zoals wat voor vloer u gaat leggen. Er bestaan verschillende mogelijkheden voor de vloer van een badkamer, tegels is de optie die het meest voor de hand ligt. Er zijn echter ook andere materialen die gebruikt kunnen worden om een waterdichte afwerklaag op de badkamervloer te realiseren. Het beste materiaal daarvoor zou wel eens betonstuc kunnen zijn.

Tegels op de badkamervloer

De meeste mensen kiezen nog steeds voor tegels op de badkamervloer. Dit is begrijpelijk omdat het een keus is die veel voordelen biedt:

  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Eenvoudig schoon te maken;
  • Duurzaam;
  • Kan een voordelige keus zijn;
  • Goed te combineren met vloerverwarming.

Als u kiest voor tegels dan kunt u ook een keus maken voor tegels die een andere look hebben. Zo kunt u badkamervloertegels kopen met een houtprint, zodat het lijkt alsof u een houten vloer in uw badkamer heeft. Zo zijn er nog vele keuzes voor tegelprints en patronen waarin u ze laat leggen.

Tegels zijn tevens een vrij goede aanschaf wanneer u milieubewuste keuzes wilt maken. De tegels worden gemaakt van klei, dit is volledig natuurlijk en geheel recyclebaar. De vloertegels zijn heel duurzaam zodat u jarenlang van uw vloer kunt genieten. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

Een nadeel van tegels op de badkamervloer is dat het geen naadloos geheel wordt. Hierdoor kunt u last krijgen van vocht en schimmels op de naden en voegen.

Badkamervloer van PVC

Een andere goede keus voor de badkamervloer is PVC. Dit materiaal is gemaakt van kunststof en is in veel verschillende soorten prints en kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u een PVC vloer aanleggen dat lijkt op natuursteen, hout of tegels. Een badkamervloer van PVC is enorm duurzaam, het gaat vaak wel 25 jaar mee. Daardoor is het een voordelige keus.
PVC heeft bovendien het voordeel dat het warmer voelt aan uw voeten dan tegels. Vloerverwarming is daarom niet nodig, maar wel mogelijk. Het is een zachter materiaal, dus laat u een duur flesje parfum vallen, dan is er een grote kans dat het heel blijft.
Wat het milieu betreft is PVC een minder goede optie, omdat het van aardolie is gemaakt en het is niet recyclebaar. U heeft echter wel een vloer die heel lang meegaat, dat is ook belangrijke factor als u een milieubewuste keus wilt maken. Een ander nadeel van een PVC vloer is dat u een ondervloer moet hebben die absoluut egaal is. Vanwege het dunne materiaal van PVC ziet u in de loop van tijd anders alles onder de vloer zitten, zoals voegen van de oude tegels.

Badkamervloer van hout

Wat, hout op de badkamervloer? Dat is toch vragen om problemen? Oké, voor de douche is het ongeschikt, maar voor de vloer in de badkamer zelf kan het prima. Hout zorgt op zich niet voor een waterdichte afwerklaag, maar wel wanneer deze goed behandeld worden met waterdichte primers. Massieve houten planken zijn hiervoor minder geschikt, maar dezelfde look kunt u bereiken met gelaagd parket. Hout op de vloer van de badkamer kan voor een hele warme sfeer zorgen. Zeker wanneer u dit combineert met een douchevloer van steen of betonlook. De houten vloer mag u gewoon schoonmaken met een dweil en u mag ook gewoon nat uit uw douche stappen.

Nadeel van een houten vloer in de badkamer is ten eerste het onderhoud. Om de vloer mooi te houden kunt u deze het best na het douchen geheel droog maken. Ook is het belangrijk dat de luchtafvoer heel goed is, anders krijgt vocht vat op het hout. Het parket in uw badkamer zal tevens een keer in de zoveel tijd een behandeling nodig hebben, dat betekent dus regelmatig schuren en lakken.

Badkamervloer van betonstuc

Betonstuc is het materiaal dat het meest in opkomst is om een waterdichte afwerklaag op de badkamervloer te realiseren. Dit materiaal heeft een aantal grote voordelen, deze zorgen ervoor dat betonstuc waarschijnlijk het meest geschikte materiaal is voor de badkamervloer of voor de gehele badkamer.

Met betonstuc wordt namelijk een naadloos geheel gerealiseerd en compleet waterdicht. Dit zorgt ervoor dat er geen kans is op vocht of schimmels op de voegen en naden. Bovendien zorgt het naadloos geheel voor een ruimtelijk effect in uw badkamer. Een ander voordeel is dat betonstuc in alle kleuren te verkrijgen is. De betonlook is erg populair, het staat stoer en stijlvol, maar niet iedereen houdt van grijs in de badkamer. Een betonstuc merk zoals Cemcolori heeft 23 standaard kleuren in hun collectie, maar meer opties zijn mogelijk.
De betonstuc van Cemcolori is zeer geschikt voor de badkamer, omdat deze van nature geheel waterdicht is. Daarnaast is dit product heel goed te combineren met vloerverwarming en eenvoudig schoon te maken. 

Laat uw betonlook badkamervloer aanleggen door ArtiCiré

Betonlook is uitermate geschikt voor uw badkamer, het zorgt voor een waterdichte afwerklaag op uw badkamervloer die stijlvol is, makkelijk in onderhoud en enorm duurzaam. Om betonstuc aan te brengen heeft u echter een expert nodig zoals ArtiCiré. Wij hebben jarenlange ervaring met stukadoren en met het product Cemcolori.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een offerte? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoon of mail.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente