Kan er over badkamertegels gestukadoord worden?

Wanneer u de badkamer wilt opknappen, dan loopt u vaak tegen hetzelfde dilemma op; de tegels slopen of de tegels laten zitten? De betonlook is enorm in opkomst, ook voor de badkamer. Deze look kunt u realiseren door gebruik te maken van betonstuc, een materiaal dat door zijn waterdichtheid zeer geschikt is voor natte ruimtes. Betonstuc kent nog veel meer voordelen, één daarvan is dat het gewoon over de huidige tegels kan worden aangebracht. Dit scheelt u tijd, sloopwerk en u krijgt er een prachtige badkamer voor terug. In dit artikel leggen we u uit wanneer betonstuc een goede keus voor u is, hoe het aangebracht wordt en wat alle voordelen zijn.

Stukadoren zonder de badkamertegels weg te halen

Als u de badkamer gaat renoveren, dan is de betonlook een geweldige keus. U kunt betonstuc op de huidige tegels aanbrengen, maar daar gaat wel een stappenplan aan vooraf. Ten eerste dient u te controleren of alle tegels nog goed vast zitten. Dit doet u met de kloptest. Zitten deze allen goed vast, dan kunt u de betonstuc er gewoon overheen aanbrengen. Na de kloptest kunt u het best de volgende stappen volgen om het beste resultaat uit betonstuc te halen.

Hoe wordt betonstuc op tegels aangebracht?

Om de hechting van betonstuc op de tegels te garanderen moet u eerst:

  • De tegels ontvetten met warm water, bleekmiddel en allesreiniger;
  • De tegels opschuren met de hand of een schuurmachine;
  • De tegels voorbehandelen met een primer.

Wanneer de primer droog is (na ongeveer een dag) dan kunt u beginnen met het aanbrengen van de eerste laag betonstuc. Betonstuc wordt in meerdere dunne lagen aangebracht, dus breng geen dikke laag aan. De tweede laag kunt u pas aanbrengen wanneer de eerste laag goed droog is, dat duurt een paar uur.

Betonstuc op tegels

Betonstuc is een geweldig materiaal om toe te passen in de badkamer, maar in welke gevallen is betonstuc een goede keus?

  • Als u uzelf tijd, geld en troep wilt besparen op het slopen van tegels;
  • Als u de betonlook mooi vindt;
  • Wanneer u een oud huis heeft met grote kans op scheuren.

badkamer betonlook

De voordelen van betonstuc op tegels

De betonlook is erg populair en dat is niet zonder reden. Natuurlijk ziet de betonlook er heel goed en strak uit, maar betonstuc kent ook enkele grote voordelen wanneer u het toepast in de badkamer. De belangrijkste voordelen van betonstuc in de badkamer zijn:

Geen sloopwerkzaamheden

Het weghalen van de badkamertegels is iets waar veel mensen tegenop zien. Niet alleen tegen de klus zelf, maar ook vanwege de troep die het geeft. Daarnaast kan het wegslopen van de badkamertegels zorgen voor scheuren in uw wanden. Wanneer u kiest voor stucwerk, dan heeft u geen last meer van al deze risico’s en nadelen. De tegels mogen blijven en het stucwerk gaat er gewoon overheen.

Een relatief snelle oplossing

Een badkamerrenovatie kan best wat tijd kosten, zeker wanneer er veel gesloopt moet worden. Het leggen van alle nieuwe tegels op de wanden en vloeren is een tijdrovend klusje. Het aanbrengen van de betonlook in uw badkamer is een kwestie van voorbereiding, stukadoren en laten drogen. Natuurlijk bepalen uw specifieke wensen en de grootte van het project hoe lang het proces zal duren, maar het is zeker sneller dan een badkamerrenovatie met tegels.

Relatief goedkope oplossing

Een badkamerrenovatie kost een hoop geld. Als u kunt besparen op het vervangen van alle tegels dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Natuurlijk kost betonstuc laten aanbrengen ook wel wat, maar het is vaak goedkoper dan tegels laten leggen.

Een naadloos en waterdicht geheel

Voor een badkamer is het natuurlijk belangrijk dat de afwerklaag waterdicht is. Betonstuc is 100% waterdicht. Andere voordelen van betonstuc is dat het een schimmelwerende functie heeft en dat u geen voegen of naden meer in de badkamer heeft. Deze voegen zijn vaak een frustratie, omdat ze vuil en schimmels aantrekken. Betonstuc is tevens erg makkelijk schoon te maken en het materiaal is flexibel. Scheuren in uw douchewand zijn dus verleden tijd.   

Stucwerk in de badkamer zorgt voor een mooi resultaat

Misschien wel de grootste reden om voor betonstuc in de badkamer te kiezen is vanwege het eindresultaat; u krijgt een prachtige strakke badkamer. Betonstuc heeft veel mogelijkheden die passen in elke ruimte. U kunt namelijk kiezen voor veel verschillende kleuren. Wilt u een stoere badkamer, dan kiest u voor de grijze industriële betonlook. Maar ook wanneer u liever een warme of luxe uitstraling wilt, dan zijn er veel andere kleuren mogelijk.

Betonstuc over de badkamertegels; zelf doen of uitbesteden?

In dit artikel heeft u over de vele voordelen en mogelijkheden van betonstuc kunnen lezen. Betonstuc kan dus gewoon over de huidige tegels worden aangebracht. Wanneer u een echt mooi resultaat wilt krijgen, is het belangrijk dat u weet hoe u moet stukadoren. Dit is een klusje waar veel mensen zich op verkijken.

Laat daarom het stucwerk over aan een professionele stukadoor. ArtiCiré is een ervaren stukadoor en is gespecialiseerd in het aanbrengen van de betonlook. Wij zorgen voor de betonlook op vloeren, wanden en meubels in woningen en kantoren. Wilt u de betonlook in uw badkamer? Laat het door ons aanbrengen voor een prachtig eindresultaat. Heeft u vragen of wilt u een offerte? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente