De rijke mogelijkheden van de betonlook in de badkamer

Wanneer we een keus moeten maken om de badkamerwand te bekleden hoeven we niet meer standaard voor wandtegels te kiezen. Er bestaan tegenwoordig veel meer materialen die zorgen voor een waterdichte afwerklaag. De rijke keus zorgt ervoor dat een eentonige badkamer verleden tijd is. Niet alleen is er meer keus wat materialen betreft, ook heeft u veel meer keus uit verschillende kleuren en kleurcombinaties. Een kleine badkamer kunt u bijvoorbeeld groter doen lijken door gebruik te maken van betonstuc op de wanden. Dit geeft een ruimtelijk effect doordat er geen voegen en naden inzitten. De betonlook is erg hip, waterdicht en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Voorheen werd de betonlook vooral geassocieerd met moderne industriële interieurs. In dit artikel laten we u zien dat de betonlook ook heel goed bij andere badkamerstijlen past.

De industriële stijl in uw badkamer

Een industriële stijl in uw badkamer realiseert u door de kleuren goed op elkaar af te stemmen en met gebruik van de juiste accessoires. De wanden in een industriële badkamer horen donker- of lichtgrijs te zijn, afgewerkt met betonstuc. Combineer dit met een mooie witte wasbak en een stoere werkbank als wastafel en u heeft een prachtige badkamer. De industriële look hoeft niet perfect te zijn, de stoere en rauwe look past heel goed in een badkamer.

Een Spa badkamer

Wie komt er niet graag in een Spa-resort? Hoe mooi zou het zijn als u deze rustgevende sfeer in uw eigen badkamer kunt creëren? In een Spa wordt veel gebruik gemaakt van lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en steen. U kunt dit combineren door de badkamerwand in lichtgrijs betonstuc te laten afwerken en de douchevloer met natuursteen. Combineer dit met een houten badkamermeubel en accessoires zoals een handdoekenrek. Zo kunt u heerlijk rustig uw dag beginnen of juist afsluiten in de Spa in uw eigen badkamer.

Een badkamer met een vintage look

Een vintage look in uw badkamer kunt u realiseren door gebruik te maken van gebruikte meubels en accessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld een oude stoel in de badkamer zetten, of een tweedehands bad op poten. Een badkamerwand van betonlook staat heel goed bij een vintage badkamer, de betonstuc kan namelijk speels worden aangebracht, waardoor het een geleefd effect krijgt. Bovendien is het in vele kleuren verkrijgbaar.

Het strandgevoel in de badkamer

Mensen komen graag op het strand, vooral in de zomer, want het geeft een gevoel van geluk en vrijheid. Dat gevoel kunt u terug laten komen in de badkamer. Dit kunt u doen door de juiste materialen en kleuren te gebruiken. Blauw is natuurlijk een kleur die terug moet komen, dit kunt u doen door de wanden te voorzien van blauw betonstucwerk. Combineer dit met een mooie zandkleurige vloertegels en wit sanitair en uw heeft het strand in uw badkamer!

Een badkamer in mediterrane stijl

Wat ziet u voor u als u denkt aan de Middellandse zee en de mediterrane stijl? Een warme, zachte en rustgevende uitstraling met veel wit, natuursteen en lichte kleuren? De badkamer moet een plek zijn om u even heerlijk terug te trekken. Deze stijl past daar perfect bij. U kunt deze realiseren door de badkamerwanden af te werken met betonstuc in een lichte kleur. U zou dat eventueel door kunnen laten lopen naar de badkamervloer. Zo krijgt u een mooi rustgevend geheel, eventueel kunt u het combineren met mozaïek stenen in het douchegedeelte. Dat geeft het echte mediterrane gevoel.

badkamer met betonlook

Eén van de vele mogelijkheden in een badkamer

Een badkamer in zwart en wit

Houdt u van een strakke en moderne badkamer? Dan zijn de kleuren zwart en wit zeer geschikt voor u. Deze kleuren staan bekend als hele stijlvolle kleuren, denkt u maar aan een zwart kostuum met een wit overhemd. Om deze look stijlvol te realiseren dient u van te voren goed na te denken welke materialen u waarvoor gaat gebruiken. Een strakke donkere wand van betonstuc is een hele goede basis om mee te beginnen. De combinatie met zwarte en witte tegels en wit sanitair zorgt voor een prachtig geheel.

De klassiek moderne look voor de badkamer

De moderne look van betonlook badkamerwanden is heel goed te combineren met klassieke inrichting voor uw badkamer. Denkt u dan aan klassieke kranen en ander sanitair. Ook het gebruik van kleuren zorgt voor een vleugje nostalgie in uw badkamer. Zachte tinten zoals grijs en wit staan namelijk heel smaakvol met sterkere kleuren als bruin en rood.

Een waterdichte afwerklaag voor de badkamerwand

Materialen die gebruikt voor de badkamerwand moeten vanzelfsprekend waterdicht zijn. Dat is de reden waarom veel mensen automatisch denken aan wandtegels voor de badkamer. We hopen dat we in dit artikel u hebben kunnen overtuigen van de stilistische waarde van betonstuc. Naast zijn looks heeft betonlook ook enorme praktische voordelen. Zo is betonstuc namelijk 100% waterdicht, heel eenvoudig schoon te maken en bovendien zorgt het voor een geheel zonder naden en voegen.

Betonstuc is dus uitermate geschikt als waterdichte afwerklaag in uw badkamer. Het aanbrengen van de betonlook moet echter worden uitbesteed als u geen ervaren stukadoor. Daarvoor kunt u terecht bij ArtiCiré Wilt u een unieke badkamer en zoekt u een stukadoor om betonstuc op uw badkamerwand aan te brengen? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Ook interessant om te lezen:

Sfeervol in wand en vloer afwerking

Kerkstraat 12
4181 AB Waardenburg
0418 - 65 11 80
info@articire.nl

© ArtiCiré

Delen

© Articiré   |    Algemene voorwaarden    |    Privacyverklaring   |   Realisatie: Novente